Rummenigge ziet Super Bowl als voorbeeld voor CL-hervormingen

Reacties

Karl-Heinz Rummenigge kan niet wachten totdat de Champions League hervormd is. Gesprekken daarover zijn al langere tijd gaande bij de UEFA en de bestuursvoorzitter van Bayern München heeft zo zijn ideeën over die hervormingen.

Rummenigge ziet Super Bowl als voorbeeld voor CL-hervormingen
© Pro Shots

Op de clubkanalen van Bayern München laat Rummenigge weten dat de UEFA nadenkt over een finaleweek van de Champions League, een beetje zoals die ook in het afgelopen seizoen plaatsvond. Door het coronavirus weken de clubs destijds uit naar Lissabon, waar de kwartfinales, halve finales en de finale werden afgewerkt. 'Een grote voetbalattractie in één stad, een beetje zoals de Super Bowl', zo laat Rummenigge zijn enthousiasme over dat idee blijken.

Wat Rumenigge betreft is het in elk geval verstandig om in de knock-outfase niet twee wedstrijden te spelen, maar één allesbeslissende wedstrijd. 'Gewoon een knock-outsysteem. Alles of niets en de winnaar krijgt alles. De verliezer, die nu nog een tweede kans krijgt in de return, ligt er meteen uit', aldus Rummenigge, die Bayern München via dat concept de Champions League zag winnen. Barcelona (2-8), Olympique Lyon (0-3) en Paris Saint-Germain (0-1) werden in één onderling duel verslagen.

Wat de Duitser betreft gaat echter ook de groepsfase op de schop: 'Die begint een beetje saai te worden', stelt hij. In dat laatste wordt hij gesterkt door de groepsfases van Bayern in de afgelopen twee seizoenen. In 2019/20 doorliep Bayern de groepsfase met achttien punten uit zes wedstrijden met 24 goals voor en vijf tegen terwijl in het huidige seizoen zestien punten werden gepakt met een doelsaldo van achttien voor en vijf tegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.