Ruiz opnieuw trefzeker voor LA Galaxy

LA Galaxy-aanvaller Carlos Ruiz blijft de gemoederen bezighouden in de Amerikaanse MLS. De international van Guatemala scoorde zaterdag in het thuisduel met Dallas Burn (1-1) ook in zijn derde MLS-wedstrijd op rij en is met vijf treffers topscorer in het nog prille seizoen.

Met vijf doelpunten in zijn eerste drie competitieduels is Ruiz, bijgenaamd Pescadito (kleine vis), nu al de best debuterende aanvaller in de historie van de MLS. De Guatemalteekse spits blijkt een neusje te hebben voor doelpunten in de slotfase. Hij scoorde zijn vijf treffers achtereenvolgens in de 85ste, 92ste (na verlenging), 81ste, 89ste en 85ste minuut. Ruiz is voorlopig nog de enige Galaxy-speler die dit seizoen wist te scoren.

Het gegeven dat Ruiz in drie opeenvolgende wedstrijden telkens wist te scoren, levert hem nog geen MLS-record op. Dat staat nog altijd op naam van de Salvadoraanse spits Raul Diaz Arce en de Jamaicaanse aanvaller Wolde Harris. Diaz Arce wist in het seizoen 1997 liefst zeven duels op rij te scoren namens DC United, terwijl Harris hetzelfde aantal bereikte namens New England Revolution in het seizoen 2000.

Mede door de productiviteit van Ruiz is La Galaxy samen met Kansas City Wizards de enige ploeg in de MLS die nog ongeslagen is. Wizards versloeg regerend landskampioen San Jose Earthquakes met 2-0. NY/NJ MetroStars verstevigde de leiding in de Eastern Division door met 2-1 te winnen bij Colorado Rapids.