Ruime zege voor titelverdediger Atlético in bekertoernooi

Op bezoek bij Sant Andreu in de strijd om de Copa del Rey heeft Atlético Madrid geen problemen gekend: 4-0. Daarmee lijkt de terugwedstrijd, die op 18 december gespeeld wordt, een formaliteit.

Oud-Ajacied Toby Alderweireld kreeg een basisplaats in het centrum van de defensie bij Atlético en speelde negentig minuten. Al in de dertiende minuut opende Atlético tegen de derdedivisionist de score, toen Raúl Garcia een fraaie pass van Filipe Luis afrondde. Acht minuten later profiteerde Arda Turan van een voorzet van Javi Manquillo.

Na rust liep Atlético uit naar 4-0, dankzij twee doelpunten van David Villa (foto boven). De Spaanse spits kreeg net als Diego Costa rust en begon op de bank. Beide aanvallers werden in de tweede helft toch speelminuten gegund door trainer Diego Simeone. Vorig seizoen won Atlético, dat in de competitie op gelijke hoogte staat met Barcelona, de Spaanse beker.