Roux beslist topper tegen AS Monaco in voordeel van Lille

AS Monaco is er niet geslaagd de tweede plaats in de Franse competitie vast te houden. In en tegen Lille ging de miljoenenformatie van trainer Claudio Ranieri met 2-0 ten onder, waardoor het de tweede plaats kwijtraakt aan Lille.

Het betekende voor Monaco tevens de eerste nederlaag van dit seizoen in de Franse competitie. De kraker in Lille was een gelijkopgaande strijd tussen de achtervolgers van koploper Paris Saint-Germain, maar Nolan Roux (foto)kroonde zich tot matchwinner.

De aanvaller opende voor de rust de score en bepaalde in de tweede helft de eindstand op aangeven van aanvoerder Rio Mavuba. Met name de tweede treffer was een fraaie. Niet zozeer door de afronding, maar door de snelheid en de uiterste precisie waarmee de counter werd uitgevoerd.

Door de overwinning is Lille de nieuwe nummer twee van de Franse Ligue 1. De achterstand op koploper Paris Saint-Germain bedraagt twee punten. Monaco bezet de derde plek met drie punten minder dan PSG.