Monaco verspeelt voorsprong en punten tegen FC Sochaux

Twee vroege doelpunten van Yannick Ferreira Carrasco bleken niet genoeg voor een overwinning van AS Monaco dat 2-2 gelijkspeelde bij FC Sochaux.

Carrasco, die een vaste waarde is op de linkerflank van Monaco, sprak eerder deze week in Sport/Voetbalmagazine uit dat hij met België naar het WK wil. 'Ik heb een dubbel doel voor ogen: me kwalificeren met de Belgische beloften voor het EK 2015 en met De Rode Duivels meegaan naar het WK in Brazilië. '

Bij Sochaux zette hij in het eerste kwartier deze woorden direct kracht bij door zijn voeten te laten spreken. Al na vijf minuten maakte Carrasco (foto) de openingstreffer, door de bal met links in het dak van het doel te schieten. Niet veel later profiteerde hij van een te korte terugspeelbal van Sochaux-verdediger Carlão, waarmee hij Monaco een snelle 2-0 voorsprong bezorgde.

Na rust kwam Monaco desondanks in de problemen. Op aangeven van Rafaël Dias maakte Cédric Bakambu de aansluitingstreffer in de 57ste minuut. Twaalf minuten later kwam de thuisploeg zelfs op gelijke hoogte, dankzij een doelpunt van Joseph Lopy. Van die klap herstelden de bezoekers zich niet meer.

Door het gelijkspel verzuimt Monaco weer op gelijke hoogte te komen met Paris-Saint Germain, dat zaterdag thuis met 4-0 won van Bastia. De Monegasken staan nu tweede op twee punten achterstand van de koploper uit Parijs.