Routinier Sprockel volgt Moniz naar FC Eindhoven

Reacties

FC Eindhoven heeft met Civard Sprockel (33) de tweede versterking voor het volgende seizoen binnen. De transfervrije verdediger zette donderdag zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis.

Routinier Sprockel volgt Moniz naar FC Eindhoven

Voor de ex-speler van Feyenoord, Excelsior, Vitesse, Anorthosis Famagusta (Cyp), CSKA Sofia (Bul), Botev Plovdiv (Bul), Othellos Athienou (Cyp) en Notts County (Eng) is het zijn tiende werkgever in zijn actieve loopbaan.

Bij Notts County werkte Sprockel - in 2007 door toenmalig bondscoach Marco van Basten nog bij de selectie van Oranje gehaald - nog samen met Ricardo Moniz, die vanaf komend seizoen de vervanger is van Mitchell van der Gaag bij de Eindhovense Jupiler League-club.

'Met Civard Sprockel halen we een ervaren, solide verdediger in huis', zegt technisch manager Harm van Veldhoven op de clubsite. 'Daar waren we naar op zoek na het vertrek van aanvoerder Chiró N'Toko. Civard is gehaald als centrale verdediger.'

Eerder haalde FC Eindhoven de verdediger Augustine Loof al op bij Jong PSV. De Brabanders namen donderdag ook afscheid van een speler. De verbintenis met de Zweed Marko Mitrovic (23) werd namelijk ontbonden. Door zwaar blessureleed maakte de spits pas eind vorig seizoen zijn debuut voor de blauw-witten. In vier officiële wedstrijden scoorde hij een keer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.