Rotsvast geloof Iniesta in trouwe kompaan: 'Hij krijgt Barça op de rit'

Reacties

Barcelona heeft er volgens Andrés Iniesta goed aan gedaan om Xavi Hernández aan te stellen als nieuwe trainer. Niet geheel verrassend gezien het succesvolle verleden van de twee op het middenveld bij Barça en Spanje.

Rotsvast geloof Iniesta in trouwe kompaan: 'Hij krijgt Barça op de rit'
© Pro Shots

Iniesta sprak in een interview met Catalunya Ràdio zijn vertrouwen in Xavi, die eerder deze week officieel werd gepresenteerd in Camp Nou. 'Xavi heeft de ideale persoonlijkheid om op de positie te zitten waar hij nu zit. Xavi kan mensen binden, maar heeft ook een sterke persoonlijkheid en weet hij wil', aldus Iniesta.

De huidige middenvelder van Vissel Kobe in Japan doorliep net als Xavi de jeugdopleiding van Barça en debuteerde onder Louis van Gaal in het eerste elftal van de Catalanen. Samen wonnen ze onder anderen acht landstitels en vier keer de Champions League.

'Xavi was jarenlang de aanvoerder van Barça en het nationale team van Spanje. Hij heeft allerlei situaties meegemaakt en weet hoe de voetbalwereld in elkaar steekt. Ik denk dat hij Barcelona op de rit krijgt', zei Iniesta, die in de zomer van 2018 bij Barcelona vertrok. Xavi verliet drie jaar eerder Camp Nou voor Al Sadd in Qatar. Xavi start zijn periode als trainer bij Barça na de interlandperiode met de stadsderby tegen Espanyol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.