Rosenborg is er in de aanloop naar het treffen met PSV in de groepsfase van de Europa League niet in geslaagd extra vertrouwen te tanken. Wel trok de ploeg een sterke serie door.

Rosenborg BK
0 - 0
SK Brann
SK Brann

Met een zege op Brann zou Rosenborg zich melden in de topdrie, hetgeen een knappe prestatie zou zijn na de dramatische competitiestart. De tegenstander van PSV dwong iets meer kansen af dan Brann, dat voor rust wellicht recht had op een strafschop na een vermeende overtreding op Thomas Grogaard.

In de tweede helft vielen evenmin treffers. Bjørn Johnsen, die Rosenborg huurt van AZ, moest het doen met een rol als invaller en ook hij kon het verschil niet maken. Na 23 speelrondes bekleedt Rosenborg de vierde plaats in de Eliteserien. In competitieverband is de ploeg nu elf wedstrijden ongeslagen.

PSV zette de groepsfase van de Europa League eerder deze maand in met een 3-2 zege op Sporting Portugal. Rosenborg verloor met 1-0 bij LASK Linz. De aftrap van Rosenborg - PSV is donderdag om 21.00 uur.