Rosenborg verbindt geen consequenties aan celstraf Bendtner

Reacties

Rosenborg BK onderneemt vooralsnog geen actie tegen Nicklas Bendtner. De Deense spits werd vrijdag door de rechter in Kopenhagen veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftig dagen, maar het heeft nog geen sportieve consequenties.

Rosenborg verbindt geen consequenties aan celstraf Bendtner

De rechtszaak van Bendtner was vrijdag groot nieuws in Denemarken. De dertigjarige aanvaller die jarenlang voor Arsenal speelde, werd schuldig bevonden aan het slaan en schoppen van een taxichauffeur die daarbij zijn kaak brak. De 81-voudig international heeft altijd volgehouden dat uit zelfverdediging te hebben gedaan. Zijn advocaten gaan dan ook in beroep tegen de straf.

Rosenborg schrijft in een officiële reactie geen commentaar te willen geven op de uitspraak van de rechter. Wel stelt de Noorse topclub dat de druk op de club en de speler sinds het incident in september enorm is geweest. De club beseft dat spelers van Rosenborg een voorbeeldfunctie hebben, noemt het zeer spijtig als ze daar niet aan voldoen en draagt er zorg voor dat ze die rol goed vervullen.

'We verdedigen Nicklas als persoon, maar niet het vergrijp waarvoor hij in deze zaak is veroordeeld. Over de omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden geven we geen commentaar. We nemen de kwestie uiterst serieus en snappen dat onze reactie van groot belang is. Het is een lastige zaak, waaraan veel kanten zitten. Het is moeilijk te bepalen wat de juiste reactie is.'

Rosenborg meldt dat richting de wedstrijd van komende zondag tegen Odd Grenland louter sportieve afwegingen meespelen of Bendtner in actie komt. De flamboyante spits was dit seizoen tot nu toe goed voor tien doelpunten in 33 officiële duels. De ploeg van de Nederlandse interim-trainer Rini Coolen staat met nog drie speelronden voor de boeg bovenaan in Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.