Coolen duikt op als interim-trainer Rosenborg na ontslag succescoach

Reacties

Rini Coolen neemt voorlopig de honneurs waar bij Rosenborg BK. De 51-jarige Nederlander gaat zijn baan als hoofd jeugdopleiding combineren met de taak van interim-trainer, na het bijzondere ontslag van Kåre Ingebrigtsen.

Coolen duikt op als interim-trainer Rosenborg na ontslag succescoach
© Rosenborg BK

Sinds de aanstelling van Ingebrigtsen in 2014 pakte Rosenborg drie keer op rij het kampioenschap. Ook won de Noorse topclub onder zijn leiding twee keer de Noorse beker en twee keer de Noorse supercup.

Toch kreeg de 52-jarige trainer deze donderdag uiterst verrassend zijn congé. De clubleiding vond de resultaten ondermaats. Rosenborg staat na zestien van de dertig speelrondes in de Eliteserien op een tweede plek met twee punten achterstand op koploper SK Brann. Woensdag rekende Rosenborg nog definitief af met het IJslandse Valur Reykjavik in de eerste voorronde van de Champions League.

Daardoor wacht een tweeluik met Celtic in de tweede voorronde. Coolen zal de groep leiden tegen de Schotten. De Arnhemmer, die op 1 januari in dienst trad bij de Noren, was zelf ook verrast door de keuze van de club voor hem als interim-trainer. 'Maar ik hoefde er niet over na te denken. Ik moet mijn verantwoordelijkheid nemen en ben erg trots dat ik de kans krijg zo'n grote club te leiden', aldus Coolen op de clubsite.

De 25-voudig kampioen van Noorwegen is de grootste club op het cv van Coolen, die bij FC Twente doorgroeide van assistent-trainer naar hoofdcoach en vervolgens AGOVV Apeldoorn, RBC Roosendaal en Adelaide United trainde. Daarna was hij nog actief als coördinator jeugdopleiding bij PEC Zwolle en interim-trainer van Aruba, alvorens hij neerstreek in Noorwegen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.