Rosario koel onder concurrentiestrijd: 'Pushen elkaar naar hoger niveau'

Reacties

Pablo Rosario maakt zich geen zorgen over de concurrentiestrijd bij PSV. De 21-jarige middenvelder zal niet in paniek raken als hij een keer niet speelt, zo zegt hij deze week in VI.

Rosario koel onder concurrentiestrijd: 'Pushen elkaar naar hoger niveau'

'Ik blijf er rustig onder. Wij hebben een heel goede selectie en als ik volgende week niet speel, is het geen reden direct bij de pakken neer te zitten. Natuurlijk wil ik voetballen en wil ik ook blijven spelen. Maar uiteindelijk doen we het met z'n allen en moeten we als team vechten', laat Rosario optekenen.

Met de komst van Erick Gutiérrez eind augustus heeft trainer Mark van Bommel nog een extra optie voor het middenveld. Rosario blijft er koel onder. 'Het is voor iedereen de bedoeling het de trainer zo lastig mogelijk te maken. Ook voor Guti, hij wil laten zien wat hij kan. Voor ons is het alleen maar goed dat hij de kwaliteit in het team omhooghaalt als hij erin komt, net als Bart Ramselaar en Donyell Malen. We pushen elkaar naar een hoger niveau, daar worden we allemaal sterker van.'

Rosario voelt dat hij met de week beter wordt. 'Als ik zie hoe ik vorig seizoen op het veld stond en nu, dan is dat wel een heel groot verschil. Dat heeft met mijn ontwikkeling en de minuten die ik speel te maken. Uiteindelijk word ik alleen maar beter als ik speel, dan leer ik ook beter met de druk omgaan. Het is nu zaak te blijven groeien. Dat ik dan in één week Barcelona uit en Ajax thuis mag spelen, dat helpt daarbij.'

Overigens gaat PSV snel om tafel met Rosario om tot een contractverlenging te komen. De huidige verbintenis van de middenvelder loopt in 2020 af. Ook Jorrit Hendrix, wiens verbintenis eveneens in 2020 afloopt, kan een uitnodiging tegemoet zien.

Woensdag werd Rosario voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje.

Lees het hele verhaal over de week van PSV, met onder meer aandacht voor Luuk de Jong, in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.