Rooney neemt Van Gaal als voorbeeld voor eigen trainerscarrière

Reacties

Wayne Rooney wil na zijn actieve voetbalcarrière graag coach worden. Op de vraag wat voor coach hij wil worden, neemt hij onder anderen Louis van Gaal als voorbeeld.

Rooney neemt Van Gaal als voorbeeld voor eigen trainerscarrière
© Pro Shots

Rooney speelt momenteel bij Derby County, waar Phillip Cocu de 34-jarige routinier klaarstoomt voor het trainersvak. Toch kijkt hij ook naar voormalig coaches van Manchester United als het gaat om kwaliteiten waar hij graag van wil leren. Tegen The Sunday Times neemt hij Van Gaal, Sir Alex Ferguson en José Mourinho als voorbeelden.

'De voorbereiding van Louis van Gaal, Fergusons peoplemanagement en de koppigheid van Mourinho. Ik denk dat je dat laatste soms ook nodig hebt als trainer', aldus Rooney, die dat drietal als coach had bij Manchester United. Rooney neemt ook Sam Allardyce als voorbeeld. 'Allardyce wist altijd wat hij wilde. Je bent als coach afhankelijk van de kwaliteiten van het team en dat wist hij als geen ander. Maar zodra ik coach word, zal ik ook mijn eigen weg vinden qua werkwijze.'

Hoewel Rooney veel goede coaches had bij Manchester United blijft Ferguson voor hem de beste. 'Hij was geweldig en maakte het voetbal niet te moeilijk. Hij had vertrouwen in mensen en dat was zijn grootste kracht. Hij vertrouwde op andere coaches voor de trainingen en vertrouwde ook zijn spelers. Vaak waren zijn teambesprekingen niet meer dan "Jullie zijn beter dan de tegenstander. Win de wedstrijd".

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Rooney
Meer over W. Rooney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.