Rooney neemt taken Cocu tijdelijk over: 'Wil Phillip persoonlijk bedanken'

Reacties

Wayne Rooney krijgt de komende weken met drie collega's de leiding over het eerste elftal van Derby County. De 35-jarige Engelsman vervulde sinds januari een dubbelrol als speler/assistent-trainer onder Phillip Cocu.

Rooney neemt taken Cocu tijdelijk over: 'Wil Phillip persoonlijk bedanken'
© Pro Shots

Derby maakte zaterdagmiddag bekend dat de club met wederzijdse instemming afscheid had genomen van Cocu. Onder leiding van de Nederlander zakte de club af naar de laatste plaats in het Championship en dus besloten directie en trainer dat het voor iedereen beter zou zijn als hij na zestien maanden zou vertrekken.

Omdat ook assistenten Chris van der Weerden en Twan Scheepers in het kielzog van Cocu vertrokken, ontstond er een vacature. Sky Sports meldt dat Derby echter wil wachten met het aanstellen van een nieuwe trainer, aangezien de club midden in een overname zit en de nieuwe eigenaar zeggenschap wil geven in de keuze voor een nieuwe manager.

Zowel Sky als The Guardian schrijft dat Rooney daarom de honneurs waar zal nemen. De Engelse topscorer aller tijden krijgt de verantwoordelijkheid om het team voor te bereiden op de wedstrijden in het restant van november, tegen Bristol City, Middlesbrough en Wycombe Wanderers. Derby hoopt eind november de overname namelijk te hebben afgerond.

Rooney wordt onderdeel van een zogenaamd interim team van overgebleven trainers, verder bestaande uit specialistentrainer Liam Rosenior, keeperstrainer Shay Given en ontwikkelingscoach Justin Walker. Aangezien Rooney ook nodig is als speler, zal hij zich vooral richten op het sportieve gedeelte. Hij reageert kort in een statement:

'Ik vind het jammer dat Phillip en zijn staf de club hebben verlaten en ik wil hem persoonlijk bedanken voor al zijn hulp en bemoediging voor mij als assistent. Het belangrijkste voor ons is nu om de club weer stabiel te maken en te stijgen op de ranglijst. Ik ben gevraagd om deel uit te maken van de staf om de wedstrijd tegen Bristol City voor te bereiden. Maandag spreken we weer verder met de spelers.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.