Rooney in de wolken: 'Denk niet dat ik een bal ooit beter heb geraakt'

Wayne Rooney was woensdagavond de grote ster bij Everton tijdens de 4-0 overwinning op medelaagvlieger West Ham United. De aanvaller maakte voor het eerst sinds 2011 weer eens een hattrick en zijn derde doelpunt van de avond was mogelijk zijn mooiste goal ooit.

Na een lange bal van achteruit kwam Joe Hart zijn strafschopgebied uit om de bal weg te glijden, maar hij leverde in bij Rooney, die op dat moment nog op zijn eigen helft stond. Rooney twijfelde niet en scoorde met een geweldige streep. 'Dit is een van de mooiste doelpunten die ik ooit heb gemaakt', glunderde de aanvaller tegenover BT Sport.

Rooney scoorde al eens eerder vanaf zijn eigen helft tegen West Ham en zijn omhaal in de derby tussen Manchester United en Manchester City zal ook niet snel vergeten worden. Rooney is er echter nog niet uit welke goal hij nu de mooiste vindt; hij heeft wel heel erg genoten van zijn doelpunt van woensdagavond. 'Ik denk niet dat ik een bal ooit beter heb geraakt', zei de man van de wedstrijd. 'Ik ben heel blij met mijn eerste hattrick voor Everton.'

Interim-manager David Unsworth, die plaats zal maken voor Sam Allardyce, had genoten van het optreden van Rooney: 'Het was een geweldige hattrick en een uitstekende wedstrijd van Wayne', zei de oefenmeester tegen de BBC. 'Hij is met een reden onze aanvoerder. Ik ben vooral blij voor de club: toen ik het zes weken geleden overnam stonden we nog bij de onderste drie en daar zijn we nu gelukkig weg.'

Unsworth sprak voor de wedstrijd kort met Allardyce, die op de tribune plaatsnam. 'Ik heb tien of vijftien minuten met hem over het seizoen gesproken, maar ik heb zelf de opstelling bepaald', benadrukte Unsworth. 'Nu ga ik terug naar waar ik mee bezig was, namelijk de beloftenploeg. Dat is voor mij geen probleem. Ik heb een geweldige baan en het is voor mij een eer om bij deze club te werken. We moeten nu de nieuwe manager steunen.'