Rooney hoopt op speelminuten, volop lof voor Van Persie

Wayne Rooney hoopt op korte termijn meer aan spelen toe te komen bij Manchester United. De kans daarop lijkt evenwel klein door het goede spel van zijn concurrent Robin van Persie.

Rooney hoopt op speelminuten, volop lof voor Van Persie

Zaterdag begon Manchester United de Engelse competitie met een knappe 4-1 zege bij Swansea City. Rooney kwam als invaller in het veld, maar zag Van Persie met twee fraaie goals de show stelen.

'Ik heb nog wat scherpte nodig', oordeelde Rooney na afloop. 'Ik heb nog niet veel getraind, maar hoop in de komende tijd weer meer te gaan spelen', vervolgde de aanvaller die nog altijd in verband wordt gebracht met een transfer naar Chelsea.

Als het aan de Spanjaard Michu ligt, zaterdag met Swansea nog tegenstander van United, moet Rooney zijn meerdere erkennen in Van Persie. 'Om eerlijk te zijn, ik vind hem de beste spits van de wereld. Hij krijgt geen grote kansen tegen ons, maar maakt er toch nog twee. Het stopt eigenlijk allemaal bij hem, beter krijg je ze niet.'

'Hoeveel goals hij gaat maken? Honderd, duizend... Eén ding is zeker, hij gaat héél veel scoren', aldus de Swansea-spits. Michel Vorm, die vier keer de bal uit zijn net moest rapen zaterdag, deelt de mening van zijn ploeggenoot. 'Het probleem met Van Persie is dat je nooit weet waar de bal terecht gaat komen. Ook niet als je hem goed kent. Hij behoort nu eenmaal tot de topvijf beste voetballers van de wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen