Rooney: 'Dankzij Koeman was Everton de enige optie voor me'

Reacties

Wayne Rooney gelooft dat hij op het ideale moment is teruggekeerd bij Everton. De club is volgens hem klaar om weer mee te doen om de prijzen, mede dankzij Ronald Koeman.

Rooney: 'Dankzij Koeman was Everton de enige optie voor me'

Rooney maakt op de clubsite duidelijk dat hij absoluut niet naar de club van zijn jeugd is teruggekomen om af te bouwen. De topscorer aller tijden van de Engelse nationale ploeg snakt ernaar om prijzen te winnen in het blauw. 'Deze club gaat vooruit. Het is geweldig om terug te zijn. Ik ben erg blij, ook met de aankopen die de club al gedaan heeft. Everton moet prijzen winnen en nu zetten we grote stappen op weg naar het weer meedoen om de titels', toont Rooney zijn ambitie op de Everton-site.

Op zijn negende ging Rooney al aan de slag in de jeugdopleiding van Everton. De aanvaller brak als zestienjarige onder David Moyes op sensationele wijze door, waarna de transfer naar Manchester United volgde. Koeman mag de credits krijgen voor het feit dat Rooney nu terug is, zo maakt de Evertonian duidelijk. 'Zijn invloed is groot geweest. Toen het duidelijk was dat ik zou vertrekken bij Manchester United heeft Ronald een paar keer in het openbaar duidelijk gemaakt hoe graag hij me wilde. Dat betekende veel voor me. Er waren verschillende mogelijkheden, maar zodra ik wist dat Everton me graag terug wilde, was dat de enige optie voor mij.'

Koeman voerde in aanloop naar het afronden van de overstap diverse gesprekken met Rooney. De manager maakte daarbij indruk: 'Ik zag in zijn ogen dat hij mij als onderdeel van het team zag en toen hoefde ik niet meer na te denken. Dit was de enige plaats waar ik naartoe zou gaan.'

De Nederlander twijfelt er niet aan dat Rooney op 31-jarige leeftijd nog van toegevoegde waarde is voor de nummer zeven van het voorbije seizoen in de Premier League. 'Wayne toonde zijn ambitie en die winnaarsmentaliteit. Hij weet hoe het is om titels te pakken. Ik heb geen twijfels over zijn kwaliteiten. Het is fantastisch dat Wayne weer terug is', sluit Koeman af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.