Rooney blij met Allardyce: 'Hij zal de speelstijl veranderen'

Reacties

Wayne Rooney heeft enthousiast gereageerd op de aanstelling van Sam Allardyce als bondscoach van Engeland. De aanvoerder van de nationale ploeg hoopt onder de van Sunderland overgekomen manager eindelijk successen te gaan boeken met zijn land.

Rooney blij met Allardyce: 'Hij zal de speelstijl veranderen'

De verwachtingen in Engeland zijn eigenlijk elk eindtoernooi weer hooggespannen, maar de prestaties blijven al jaren achter bij de verwachtingen. Onder leiding van Roy Hodgson werd Engeland al in de achtste finale van het EK in Frankrijk uitgeschakeld door IJsland, waarna de keuzeheer zijn ontslag indiende. Nu mag Allardyce het gaan proberen. Rooney heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe boss.

'Ik denk dat dit een goede keuze is van de bond', doelt Rooney in gesprek met The Guardian op de aanstelling van Allardyce. 'Hij zal de speelstijl waarschijnlijk gaan veranderen en hopelijk vinden we zo de juiste manier van spelen voor deze ploeg, zodat we succesvol kunnen zijn. Ik ben in ieder geval beschikbaar.'

Na het desastreus verlopen EK was er nog even sprake van dat Rooney zou stoppen als international. De aanvaller van Manchester United heeft echter besloten dat hij nog steeds voor zijn land wil uitkomen. Onder Hodgson droeg Rooney de aanvoerdersband bij Engeland, maar het is nog niet duidelijk of dit onder Allardyce onveranderd blijft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.