Rood voor Mauro Júnior na spijkerharde tackle: PSV in de problemen in Emmen

PSV zit halverwege het uitduel met FC Emmen diep in de problemen. Door een doelpunt van Lucas Bernadou staat de thuisploeg op voorsprong tegen de titelkandidaat, die bovendien met tien man speelt vanwege een rode kaart voor Mauro Júnior.

© Screenshot ESPN
FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
PSV
PSV

Bernadou opende halverwege de eerste helft de score, nadat Armando Obispo een offensief van Emmen inleidde. De Fransman passeerde Walter Benítez met een hard schot in de korte hoek (1-0). Op slag van rust verloor PSV tot overmaat van ramp Mauro Júnior. Na een spijkerharde charge op Rui Mendes kon scheidsrechter Jeroen Manschot niet anders dan de Braziliaan met rood van het veld sturen. Mauro Júnior leek zelf te schrikken van zijn wilde tackle.

De laatste keer dat een PSV'er een rode kaart kreeg, was bijna drie jaar geleden. Die twijfelachtige eer was in het seizoen 2019/20 weggelegd voor Ibrahim Afellay. De inmiddels gestopte middenvelder moest toen tegen FC Twente met twee keer geel inrukken.

Max in de ploeg
PSV heeft aan De Oude Meerdijk nog een helft om het tij te keren, maar moet dat dus doen met een mannetje minder. Trainer Ruud van Nistelrooij koos na het wegsturen van Mauro Júnior voor het inbrengen van Philipp Max. Dat ging ten koste van Johan Bakayoko, die twee grote kansen om zeep hielp voor de bezoekers.