Ronaldo's debuut in galawedstrijd tegen PSG wordt spektakelstuk

De eerste wedstrijd van Cristiano Ronaldo in Saoedi-Arabië is uitgemond in een waar spektakelstuk. Uiteindelijk verloor Riyadh Season XI, een combinatieploeg van spelers van Al-Hilal en Ronaldo's Al-Nassr, met 4-5 van Paris Saint-Germain. Ronaldo scoorde wel twee keer.

© Al-Nassr

Zijn oude rivaal Lionel Messi, getooid in het nieuwe, opmerkelijke shirt van PSG, opende de score al na drie minuten. Kylian Mbappé vond Neymar, die Messi vrij voor de keeper zette. De wereldkampioen maakte geen fout. Ronaldo trok de stand na ruim een half uur voetbal gelijk. De thuisploeg kreeg een penalty en de Portugees benutte die overtuigend: zijn eerste doelpunt in zijn nieuwe land.

Oefenwedstrijd of niet, Juan Bernat vloog er even later af met een rode kaart. De back was te laat en haalde een doorgebroken aanvaller neer. Veel scheidsrechters zouden in een officieuze wedstrijd volstaan met een gele prent, deze leidsman trok rood. Toch kwam PSG op voorsprong: centrumverdediger Marquinhos schoot een voorzet van Mbappé binnen.

De kans op 3-1 kwam in de blessuretijd van de eerste helft: na een overtreding op Neymar kwam er een penalty. De Braziliaan nam een lange aanloop, maar zag zijn lage inzet gekeerd door Mohammed Al-Owais, de Saoedische keeper die Man of the Match was in de historische WK-overwinning van zijn land op Argentinië. Aan de overkant schoot Ronaldo de 2-2 nog net voor de thee binnen. Hij kopte een voorzet op de paal, zag PSG vervolgens klungelig verdedigen en benutte een herkansing voor open doel.

Het feest ging na rust gewoon door. PSG deelde de eerste tik uit. Opnieuw een voorzet van Mbappé, opnieuw een goal van een centrumverdediger, alleen dit keer was het Sergio Ramos die het doelpunt maakte. De thuisploeg kwam op 3-3 via Hyun-soo Jang, die een hoekschop totaal ongedekt mocht binnenkoppen. Na een uur kwam Mbappé zelf ook op het scoreformulier. PSG kreeg een penalty, nu voor hands. Waar Neymar faalde, bleef de Fransman ijzig kalm vanaf elf meter: 3-4. Ronaldo werd direct daarna gewisseld, net als Messi, Neymar en Mbappé.

Zonder de grote sterren werd het rustiger op het veld. De jonkies van PSG hadden het laatste woord. Ismaël Gharbi zette Hugo Ekitike met een voorzet op weg naar zijn goal. Al-Owais raakte de inzet van de spits nog wel, maar kon de 3-5 niet voorkomen. Het slotakkoord was vervolgens nog voor de thuisploeg: Sami Al-Najei schoot de 4-5 nog langs Gianluigi Donnarumma.