'Ronaldo ziet toch toekomst bij Real en denkt aan schikking'

Reacties

Het is niet langer een uitgemaakte zaak dat Cristiano Ronaldo deze zomer vertrekt bij Real Madrid. Uitspraken van voorzitter Florentino Pérez hebben er volgens AS voor gezorgd dat de 32-jarige Portugees van gedachten is veranderd.

'Ronaldo ziet toch toekomst bij Real en denkt aan schikking'

Portugese media waren eerder nog heel stellig nadat Ronaldo door de Spaanse fiscus werd aangeklaagd wegens belastingontduiking en schreven dat er na acht jaar een einde zou komen aan de samenwerking tussen de superster en De Koninklijke. De uitspraken van Pérez van maandagavond na zijn herverkiezing als voorzitter van Real deden Ronaldo echter goed.

De preses nam het op voor zijn sterspeler en hekelde onder meer de wijze waarop Ronaldo werd afgeschilderd in de media. 'Ik heb geen respect gezien. Er is al geoordeeld dat hij een fraudeur is', aldus Pérez, die eraan toevoegde na het toernooi om de Confederations Cup met de aanvoerder van de Portugezen te gaan praten en niet op de hoogte te zijn van diens vertrekwens.

De kampioen van Spanje en winnaar van de Champions League had zich tot dan toe alleen middels een officiële verklaring achter zijn clubtopscorer geschaard. Toen Ronaldo dinsdag op de hoogte werd gebracht van de steunbetuiging van Pérez, reageerde hij in het bijzijn van diverse collega-internationals positief. Nu zou hij toch overwegen zijn contract tot medio 2021 te respecteren.

Schikking
In dat licht is ook interessant dat het toonaangevende radiostation Cadena COPE dinsdagavond meldde dat Ronaldo heeft besloten het bedrag van 14,7 miljoen euro te betalen om verdere juridische rompslomp te voorkomen. Door die schikking te treffen ontloopt de aanvaller van Real Madrid het risico op een gevangenisstraf. De rechtszaak wegens belastingontduiking staat gepland op 31 juli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.