Ronaldo: 'Waarom klaagt Juventus? Het was een penalty'

Cristiano Ronaldo hield woensdagavond het hoofd koel tegen Juventus door in de achtste minuut van de extra tijd een penalty te benutten. Een terechte strafschop volgens de Portugees. Real Madrid verloor weliswaar met 1-3, maar dat was voldoende na de 0-3 overwinning in Turijn een week eerder.

In de laatste minuut van de blessuretijd wees scheidsrechter Michael Oliver naar de stip, nadat Medhi Benatia Lucas Vázquez in de rug duwde. Juventus was furieus na die beslissing en keeper Gianluigi Buffon kreeg rood. Ronaldo vindt de protesten onterecht. 'Waarom klagen de spelers van Juve? Het was gewoon een penalty. Lucas kan scoren als hij niet neergelegd wordt.'

Ronaldo hoopt dat Real Madrid geleerd heeft van deze wedstrijd. 'Het was een zeer moeizame wedstrijd en daar moeten we van leren. Niets is zeker in de Champions League. Niemand geeft je iets cadeau en je moet alles geven tot het bittere eind. Juventus speelde goed, maar wij creëerden meer kansen. Ik ben erg blij dat we naar de halve finale gaan.' Toch was Ronaldo niet alleen maar lovend over Juventus. 'Tijdens de wedstrijd schopten Benatia en de rest van de Juve-spelers ons de hele tijd van achteren. Zo spelen ze nu eenmaal.'

Met zijn rake strafschop scherpte Ronaldo wat eigen records aan. Hij staat nu op honderdtwintig doelpunten in de Champions League (Lionel Messi maakte er honderd) en de Portugees maakte in elf opeenvolgende duels in het miljardenbal een doelpunt.