Ronaldo voorkomt nederlaag Brazilië

Brazilië is ontsnapt aan een thuisnederlaag. Ronaldo maakte vier minuten voor het einde gelijk in het doelpuntrijke kwalificatieduel met Uruguay (3-3). Argentinië en Colombia hielden elkaar ook in evenwicht.

Na een klein half uur leek Brazilië op weg naar een overwinning op Uruguay. Maar door toe doen van Diego Forlán was de Braziliaanse 2-0 voorsprong, die was verkregen dankzij Kaká en Ronaldo, in de 75-ste minuut verdwenen. Een verrassing diende zich aan toen Gilberto Silva met een eigen doelpunt de 2-3 op het scorebord bracht. Ronaldo voorkwam vier minuten voor het einde de nederlaag van Brazilië.

Argentinië profiteerde niet van de halve misstap van Brazilië. In Colombia was een doelpunt van Hernán Crespo niet voldoende voor de zege. Pablo Angel maakte kort na rust de gelijkmaker (1-1).