Klaassen gelooft in Ajax, recordinvaller Nijland

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Klaassen gelooft in Ajax, recordinvaller Nijland

'Dat ging ook niet lekker, maar we weten wat er uiteindelijk is gebeurd. Daar hoop ik dit seizoen zeker weer op.'
Davy Klaassen vergelijkt na zijn officiële afscheid bij Ajax het vorige seizoen met het huidige voetbaljaar. De Amsterdammers zijn niet goed begonnen in Europa en de Eredivisie, maar dat was onder Peter Bosz ook het geval. Uiteindelijk werd de ploeg tweede in de competitie en werd de finale van de Europa League-gehaald. (Ajax TV)

'Er zijn niet zoveel interessante wedstrijden meer. Je kunt maar kiezen tussen één of twee leuke duels. Het sprankelt niet meer.'
• Je hebt verliezers en slechte verliezers. Arsène Wenger staat voor het eerst in jaren niet in de Champions League met zijn Arsenal en meteen is de groepsfase van het toernooi niet meer interessant. (ESPN)

'Halverwege besloot Alex dat hij niet goed genoeg was voor Manchester United.'
Sir Alex Ferguson had in 2007 aan 45 minuten genoeg om Franck Ribéry af te keuren. De Fransman speelde toentertijd bij Olympique Marseille, maar kon de manager van United niet bekoren. Dit valt te lezen in het nieuwe boek van Alastair Campbell, een goede vriend van Ferguson. Ribéry verkaste in 2007 uiteindelijk naar Bayern München, waar hij nog steeds uiterst succesvol is. (The Sunday Times)

'Het is zeker veel. Ik wist dat het eraan zat te komen.'
• 97 invalbeurten maakte Stef Nijland in de Eredivisie. Tegen VVV-Venlo evenaarde de speler van PEC Zwolle het record van Regillio Simons. 'Voor mij is het helemaal niet van belang. Je wil belangrijk zijn voor het team en vanaf de start beginnen. Op 29-jarige leeftijd is het vrij vroeg dat je aan zoveel invalbeurten komt, maar het is zoals het is.' (FOX Sports)

• Tijdens de extreem spannende WAFU Cup of Nations - een toernooi voor West-Afrikaanse landen - was er een speciale boodschap voor de Nederlandse commentator.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cristiano Ronaldo krijgt niet altijd zijn zin. De 32-jarige Portugees probeerde er afgelopen zomer een stokje voor te steken dat de geadopteerde zoon van zangeres Madonna zou aansluiten bij de jeugdopleiding van Benfica. Veel liever had Ronaldo gezien dat deze elfjarige David Banda deel zou uitmaken van de jeugd van zijn geliefde Sporting Lissabon. De Portugese krant Sábado schrijft dat Ronaldo zelfs in eigen persoon belde met Madonna, maar dat de zangeres niet gevoelig bleek voor het verhaal van de dribbelaar.

• Willem II hield zaterdagavond rond het Eredivisie-duel met SC Heerenveen een reünie voor de spelers die achttien jaar geleden een Champions League-campagne afwerkten namens de Tricolores.

• Tsja, dat is het risico van je social media-posts uitbesteden. Zo kan het gebeuren dat John Stones na een eclatante zege van Manchester City de in bloedvorm verkerende Chelsea-aanvaller Álvaro Morata bewierookt. Of is Stones gewoon heel collegiaal, een week voor de clash tegen de Citizens nota bene?

Pavel Nedved trekt zijn kicksen weer aan. De voormalige winnaar van de Gouden Bal gaat uitkomen voor de Tsjechische amateurclub FK Skalna, waar ook zijn achttienjarige zoon Pavel junior speelt. Het valt nog te bezien of Nedved veel tijd heeft voor Skalna, gezien zijn werkzaamheden bij Juventus, waar hij vicevoorzitter is.

• 'Dortmund hat schon das Titel-Lachen.' De Duitse boulevardkrant Bild schrijft de ploeg van Peter Bosz na de 6-1 zege op Borussia Mönchengladbach al naar de landstitel. 'Na zes speelrondes stond Dortmund er nog nooit beter voor. BOAH, BOAH, BOAHrussia!' Het dagblad rept verder van een 'megagala.' 'Arm Gladbach, maar de ploeg scoorde in elk geval. Het is de vraag hoeveel teams dat nog voor elkaar krijgen tegen dit Dortmund.'

• Een prachtige actie van de Feyenoord-supporters voor Chris Gyan. De oud-verdediger kreeg zaterdag voor het duel met NAC Breda een cheque van 35.500 euro overhandigd, de opbrengst van een inzamelingsactie van fans. Gyan kampt met financiële en gezondheidsproblemen.

• De gemoederen liepen niet alleen op het veld hoog op bij de clash tussen Fenerbahçe en Besiktas.

Fenerbahçe-speler Josef de Souza wil een nieuwe televisie kopen voor de 'gedupeerde' fan van Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.