Ronaldo valt al na 24 minuten uit in EK-finale

Reacties

Cristiano Ronaldo is zondag al na 24 minuten uitgevallen in de EK-finale tegen Frankrijk.

Ronaldo valt al na 24 minuten uit in EK-finale

De 31-jarige Portugees liep al in de negende minuut een kwetsuur aan de knie op na een tik van Dimitri Payet. Ronaldo onderging tot twee keer toe een blessurebehandeling langs de lijn, maar die mocht niet baten. Een emotionele Ronaldo liet zich uiteindelijk aflossen door Ricardo Quaresma. Per brancard werd de onfortuinlijke Ronaldo afgevoerd.

Het uitvallen van Ronaldo betekent een enorme domper voor de formatie van bondscoach Fernando Santos. Met drie treffers had de superster van Real Madrid een groot aandeel in de finaleplaats van Portugal. Als Ronaldo had gescoord, zou hij Michel Platini definitief achter zich hebben gelaten op de 'eeuwige' topscorerslijst van het EK.

Arbiter Mark Clattenburg vraagt om een brancard voor Cristiano Ronaldo.
Arbiter Mark Clattenburg vraagt om een brancard voor Cristiano Ronaldo.

In aanloop naar de eindstrijd liet de meervoudig Gouden Bal-winnaar verschillende keren optekenen dat een EK-titel zijn loopbaan compleet zou maken. Ronaldo won zo'n beetje alles in clubverband, maar pakte nog geen trofee met zijn land. Twaalf jaar geleden verloor hij met Portugal de EK-finale in eigen land van Griekenland.

Ronaldo zorgde voor de een na snelste wissel in een EK-finale. Alleen de Italiaan Giorgio Chiellini verliet ooit sneller het veld, na 21 minuten in 2012. De finale in het Stade de France is om 21.00 uur begonnen. Alle ontwikkelingen zijn te volgen in VI Live.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.