Ronaldo spreekt met politie en hoort sanctie na uitbarsting

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft met de politie gesproken over een incident dat zich voordeed na een nederlaag van Manchester United tegen Everton in april. De aanvaller sloeg een telefoon uit de hand van een supporter van Everton. Vervolgens maakte de politie bekend de zaak te onderzoeken. Ronaldo komt ervan af met een lichte sanctie. 

Ronaldo spreekt met politie en hoort sanctie na uitbarsting
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 0
Manchester United
Manchester United

'We kunnen bevestigen dat een 37-jarige man vrijwillig is ondervraagd over een beschuldiging van agressie en het berokkenen van schade', meldt de politie van Merseyside in een statement. 'De beschuldiging betreft een incident na de voetbalwedstrijd Everton - Manchester United op Goodison Park op zaterdag 9 april.'

De politie meldt dat de zaak inmiddels is gesloten. Ronaldo staat onder conditional caution, waarmee hij rechtsvervolging ontloopt. Conditional caution is een sanctie die de politie kan opleggen bij vergrijpen die niet als heel ernstig worden beschouwd. Ronaldo moet voldoen aan door de politie gestelde voorwaarden, anders kan alsnog tot vervolging worden overgegaan.

Ronaldo bood na het incident al zijn excuses aan. 'Het is nooit eenvoudig om met emoties om te gaan op moeilijke momenten zoals we die nu meemaken. Maar we moeten altijd respectvol blijven en een voorbeeld zijn voor jongeren die van voetbal houden. Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn uitbarsting en, indien mogelijk, wil ik deze toeschouwer uitnodigen voor een wedstrijd op Old Trafford, als teken van fairplay en sportiviteit', schreef hij op Instagram.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.