Ronaldo peperdure ballenjongen, De Roon krijgt lift van fans

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo peperdure ballenjongen, De Roon krijgt lift van fans

Marten de Roon moest na het duel van Middlesbrough met West Ham United zaterdag (1-1) nog even langs de dopingcontrole. Dat duurde blijkbaar wel even, want de Nederlander miste zijn trein. De 25-jarige De Roon stond vervolgens moederziel alleen op de volgende trein te wachten. Een groepje Middlesbrough-supporters zag de miljoenenaankoop verpieteren in de kou en besloot hem een lift naar huis aan te bieden. De Nederlander maakte daar dankbaar gebruik van, drukte de chauffeur zestig pond in de hand en ging met de supporters op de foto.

Cristiano Ronaldo heeft maandag records gebroken als duurste ballenjongen ter wereld. De Portugees, voor wie Real Madrid in 2009 liefst 94 miljoen euro neerlegde, voelde zich niet te groot om bij een wedstrijd van zijn zoontje als ballenjongen te fungeren en twee ballen uit de bosjes te halen.

Bij Celtic Onder-20 was er maandagavond een bijzondere debutant. De slechts dertienjarige (!) Karamoko Dembélé kwam in de 81ste minuut van het duel met de leeftijdsgenoten van Hearts of Midlothian het veld in. Karamoko is het jongere broertje van Moussa Dembélé, die dit seizoen indruk maakt in de hoofdmacht. De aftrap van het duel was om 20.00 uur, het is niet bekend of dat na de bedtijd van Karamoko was. Mogelijk mist hij dus het volgende duel wegens huisarrest.

'Het is altijd lastig om te integreren in het Italiaanse voetbal, maar Frank de Boer is een slimme vent. Als Inter de balans weet te vinden, gaan ze het leuk krijgen'
Christian Chivu heeft vertrouwen in Frank de Boer bij Internazionale. De Roemeen weet als geen ander hoe het is om de overstap van Amsterdam naar Italië te maken.

'Nederland moest juist vasthouden aan de filosofie van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard en vele trainers die op een attractieve manier willen spelen'
• Xavi
had maandag tijdens een congres in Amsterdam een duidelijk idee over hoe het Nederlandse voetbal er weer bovenop moet komen. 'Ik heb net gehoord dat Nederland zich een meer defensieve speelstijl wil aanmeten. Dat is ook gebeurd bij Barcelona toen het even niet goed ging, maar dat is een vergissing geweest. Daarom moet het Nederlands voetbal niet veranderen. Het moet de ideeën van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard meer perfectioneren en in geen geval veranderen.'

Een keeper die goed kan meevoetballen is in de Hollandse School een vereiste. Galatasaray-doelman Fernando Muslera bewees zondag in het duel met Antalyaspor uitstekend uit de voeten te kunnen in die rol, door op de middenlijn de aanstormende Samuel Eto'o te passeren alsof hij er niet stond. Dat zal de 35-jarige spits niet leuk hebben gevonden!

Een generatiegenoot van de Kameroener is vandaag 35 jaar oud geworden: niemand minder dan Zlatan Ibrahimovic. De spits van Manchester United bewijst ook dit seizoen nog allerminst versleten te zijn. En omdat het feest is, deze fraaie video met de mooiste acties van Ibrahimovic uit zijn loopbaan.

In zijn jeugdjaren heeft Ibrahimovic vast gekeken naar Gabriel Batistuta. De Argentijn was in de jaren negentig een van de meest gevreesde spitsen op de internationale velden. Maandag kreeg de 47-jarige oud-international het ereburgerschap van Florence uitgereikt wegens zijn verdiensten voor Fiorentina, de club waarvoor hij 207 keer scoorde in 332 duels. Totdat hij in 2000 naar AS Roma vertrok. 'Toen voelde ik me verschrikkelijk. Ik beschouwde Florence altijd als mijn vriendin. Mijn liefde voor deze stad hoef ik niet uit te leggen.' En wij onze liefde voor de voetballer Batistuta ook niet (zie onderstaande beelden)!

'West Ham moet een boete krijgen als ze zich niet gaan gedragen als een club uit de 21ste eeuw'
Stephen Hunt, voorzitter van de vrouwentak van West Ham United, is boos op de clubleiding. Hunt heeft een klacht ingediend bij de Engelse bond omdat de vrouwelijke Hammers worden gediscrimineerd: ze mogen geen sponsors werven, hebben geen geld meer, ze moeten langs de weg trainen omdat ze de faciliteiten van de club niet mogen gebruiken en ze kunnen zich geen bus veroorloven voor uitwedstrijden. Ter illustratie van de armoede: de shirts die de speelsters dragen zijn van vorig seizoen. De namen achterop zijn in veel gevallen doorgekrast... Het zijn praktijken waar een steenrijke Premier League-club zich wat ons betreft voor moet schamen.

'Jhon mist het voetballen. Ook hebben zijn kinderen nu een leeftijd dat ze papa graag willen zien voetballen. Jhon heeft de ambitie om het nog een keer te laten zien. We hebben al contacten met een club in Indonesië. In december gaan we daarheen. Maar misschien zijn er ook in het Nederlandse betaald voetbal nog wel clubs die gebruik willen maken van zijn diensten.'
• Niemand minder dan Jhon van Beukering hoopt terug te keren als profvoetballer. De inmiddels 33-jarige spits speelde in 2012 voor het laatst een wedstrijd op het hoogste niveau, maar volgens broer Dennis is de wens om terug te keren toch echt serieus. 'Jhon is nu hard in training en wil de komende maanden fit worden', zegt hij in het AD. En fit worden is hard nodig, want de laatste jaren deed Van Beukering zijn bijnaam Jhonny van de Burger King eer aan.

• Mario Balotelli was tegen Lorient weer ouderwets Mario Balotelli. De spits van Olympique Nice liet zich eerst van zijn beste kant zien door op prachtige wijze te scoren. Dat vierde hij door zijn shirt uit te trekken, wat hem op een gele kaart kwam te staan. Even later vond de Italiaan het nodig om zijn tegenstander uit te dagen met wat trucs. Het leidde tot een opstootje én de tweede gele kaart voor Balotelli.

Nu Siem de Jong enkele dagen na zijn eerste volledige competitiewedstrijd op het hoogste niveau sinds lange tijd is opgeroepen voor het Nederlands elftal, ruikt Kees Kwakman zijn kans. De routinier van FC Volendam scoorde vrijdag tegen NAC Breda, De Jong deed dat eerder dit seizoen al.

'De zondag staat vanaf nu gelijk met ergerlijke spelbepalende arbitrage! Van een dwaling gesproken! En dan wil ik me nog niet uitspreken over het feit dat die man als burgemeester van Lummen een wedstrijd van het nabije Genk mag fluiten...'
• Woest. Dat was KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans na de penalty die Racing Genk kreeg tegen zijn ploeg op arbiter Luc Wouters. Bovendien werd Laurens Paulussen met rood van het veld gestuurd, terwijl de prent naar Mats Rits had moeten gaan. Wouters zelf tegen Het Nieuwsblad: 'Toen ik beide spelers vroeg wie de bal met de hand had beroerd, ontkenden ze allebei. Dus besloot ik om het rood aan Paulussen te geven. Dan had Rits maar eerlijk moeten zijn.'

• Manuel Locatelli maakte zondag zijn eerste doelpunt voor AC Milan. Daarmee had de achttienjarige middenvelder een groot aandeel in de uiteindelijke 4-3 overwinning op Sassuolo. Na afloop hield de tiener, afkomstig uit de Milanese jeugdopleiding, het niet droog.

• Bayern München speelde afgelopen weekend teleurstellend met 1-1 gelijk tegen 1. FC Köln, maar dat was voor de spelers en technische staf geen reden om het Oktoberfest over te slaan. Het jaarlijkse bierfestijn in Duitsland viel zichtbaar in de smaak bij de Duitse topclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.