Ronaldo neemt gevoelig besluit: oude bekenden ontslagen bij Cruzeiro

Reacties

Ronaldo laat er na de overname van Cruzeiro geen gras over groeien. De Braziliaanse legende heeft het hele technische comité aan de kant geschoven. Volgens het statement van de club is het een bezuinigingsmaatregel.

Ronaldo neemt gevoelig besluit: oude bekenden ontslagen bij Cruzeiro
© Imago

Ronaldo, in Spanje al eigenaar van Real Valladolid, werd recent grootaandeelhouder van zijn oude liefde Cruzeiro. De viervoudig kampioen van Brazilië en tweevoudig winnaar van de Copa Libertadores komt sinds 2019 uit in de Serie B. O Fenomeno wil daar verandering in brengen en de club weer naar het hoogste niveau leiden, maar moet eerst de financiën op orde krijgen.

Om die reden hebben trainer Vanderlei Luxemburgo, twee leden van zijn technische staf en technisch directeur Ricardo Rocha nu te horen gekregen dat voor hen niet langer plek is bij de club. De leiding acht die maatregel noodzakelijk om de uitgaven aan te passen aan de 'budgettaire realiteit'. Dat terwijl hun contracten nog waren verlengd tot medio 2023 voordat Ronaldo eigenaar werd.

Dat Luxemburgo en Rocha moeten opstappen, maakt duidelijk dat het Ronaldo menens is. De twee zijn oude bekenden van de voormalig Wereldvoetballer van het Jaar. Luxemburgo was zijn trainer bij de Braziliaanse nationale ploeg (1998-2000) en Real Madrid (2004/05, foto), terwijl Rocha net als hij in de WK-selectie van 1994 zat toen De Goddelijke Kanaries wereldkampioen werden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cruzeiro
Meer over Cruzeiro
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.