PSV en Ronaldo vinden elkaar opnieuw: deze keer in clubsamenwerking

Reacties

PSV heeft vrijdag een samenwerkingsverband met het Braziliaanse Cruzeiro aangekondigd. Voormalig topspits Ronaldo is sinds kort de grootaandeelhouder van die club.

PSV en Ronaldo vinden elkaar opnieuw: deze keer in clubsamenwerking
© Pro Shots

Ronaldo begon zijn loopbaan bij Cruzeiro, voordat hij in 1994 naar PSV vertrok. Hij speelde twee jaar in Eindhoven en maakte vervolgens een transfer naar Barcelona. Nu komt het tot een nieuwe samenwerking tussen Ronaldo en PSV. De Eindhovenaren en Cruzeiro gaan elkaar helpen op het gebied van scouting, onderwijs- en trainingsmethodiek. 'Het opent nieuwe mogelijkheden die de komende maanden moeten worden uitgewerkt', stelt PSV op de officiële website van de club.

PSV sloot recent ook al internationale samenwerkingsverbanden met Chivas Guadalajara en Austin FC af. 'Door strategische samenwerkingen aan te gaan met voetbalclubs uit andere continenten denken we onze concurrentiepositie in de wereld van het internationale voetbal te kunnen versterken', zegt algemeen directeur Marcel Brands. 'De samenwerking met een van de grootste clubs in Brazilië zal een beter inzicht geven in de voetbalpiramide in Zuid-Amerika, een regio waarmee PSV zich van oudsher sterk verbonden heeft gevoeld. Door kennis en expertise te delen, groeit onze impact op het internationale voetballandschap.'

PSV en Cruzeiro starten de komende jaren met meerdere projecten. Er komen uitwisselingsprogramma's tussen coaches, trainers en eventueel (jeugd)teams en spelers. De sponsors en partners van PSV willen door middel van de samenwerking voet aan de grond krijgen in Brazilië.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.