Ronaldo nadert magische grens, Oekraïne kan EK ruiken

Reacties

Oekraïne kan de koffers voor het EK van volgend jaar alvast gaan pakken. Alleen bij een wonder kan Servië de koploper van Groep B nog achterhalen. Ook Portugal deed vrijdagavond goede zaken, al ging het lastiger dan verwacht tegen Luxemburg. Cristiano Ronaldo scoorde daardoor slechts één keer en moet dus nog even wachten op het 700ste doelpunt van zijn carrière.

Ronaldo nadert magische grens, Oekraïne kan EK ruiken
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
2 - 0
Litouwen
Litouwen

Oekraïne was voorafgaand aan het thuisduel met Litouwen ook al de lijstaanvoerder in Groep B, mede doordat Portugal de eerste twee duels (0-0 tegen Oekraïne, 1-1 tegen Servië) niet won en in juni niet in actie kwam wegens de eindronde van de Nations League. De ploeg van bondscoach Andriy Shevchenko boekte juist in die maand een cruciale 5-0 overwinning op Servië, die betekent dat plaatsing voor het EK nu al vrijwel zeker is.

Met negen punten voorsprong op Servië mag Oekraïne namelijk zijn laatste twee duels verliezen, als het op 17 november maar niet met nóg grotere cijfers verliest in het onderlinge duel met Servië. In dat opzicht was de thuiszege tegen Litouwen dus goud waard. Ruslan Malinovsky (Atalanta) zette zijn handtekening onder de overwinning door voor rust de score te openen na een prima combinatie met spits Júnior Moraes en na rust een vrije trap fraai binnen te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Portugal
Portugal
3 - 0
Luxemburg
Luxemburg

Ook Portugal nam vrijdagavond afstand van Servië door thuis zoals verwacht te winnen van Luxemburg. Waar de regerend Europees kampioen vorige maand nog huishield in en tegen Litouwen (5-1), ging het dit keer minder soepel in het Estádio José Alvalade. Na een kwartier brak Bernardo Silva weliswaar al de ban na een sterke openingsfase, maar daarna viel Portugal ver terug en had Luxemburg zowaar wat langere periodes van balbezit.

In de tweede helft voerde Portugal echter weer de boventoon en dus was het wachten op meer treffers. Cristiano Ronaldo probeerde het eerst met een ambitieuze omhaal en had na 65 minuten alsnog succes toen hij doelman Antony Moris kansloos liet met een prachtige lob. Het betekende zijn 699ste (!) treffer voor club en land. De 34-jarige aanvaller had daarna nog even om nummer 700 te maken, maar het was Gonçalo Guedes die de 3-0 maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het neemt niet weg dat Ronaldo bezig is aan een indrukwekkende serie voor Portugal. In zijn vorige vier interlands scoorde de topscorer aller tijden in totaal acht keer (drie keer tegen Zwitserland, vier keer tegen Litouwen), waardoor zijn teller nu op 94 interlandsgoals staat. Maandag is de volgende kans zijn productie op te schroeven en alsnog die magische grens van 700 goals te slechten tegen Oekraïne. Servië vecht tegen Litouwen dan voor zijn laatste kansen in Groep B.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
4
Luxemburg
8
1
1
6
7-16
-9
4
5
Litouwen
8
0
1
7
5-25
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.