Tadic ziet het somber in: 'Gelukkig hebben we de Nations League'

Reacties

Dusan Tadic weet dat het voor Servië een lastig verhaal gaat worden zich via de kwalificatiereeks nog te plaatsen voor het EK. De aanvoerder van Ajax richt zijn vizier na de 4-2 nederlaag tegen Portugal al voorzichtig op de play-offs.

Tadic ziet het somber in: 'Gelukkig hebben we de Nations League'

Tadic trok zijn uitstekende vorm bij Ajax zaterdagavond door in het shirt van Servië door bij beide goals tegen Portugal de aangever te zijn. De prestaties van zijn land blijven echter achter bij die van zijn club. Mede doordat Oekraïne in juni nog veel te sterk was (5-0) in het onderlinge kwalificatieduel van juni jongstleden staat Servië er na vier duels slecht voor in Poule B.

Op eigen veld verliezen van Portugal, maakte het uitzicht op een EK-ticket niet beter. 'Dit is een grote teleurstelling', reageerde Tadic na afloop tegen Servische media. 'Het is mooi dat het stadion vol zat, maar we zijn teleurgesteld. We wilden een positief resultaat en dat is niet gebeurd. Portugal is een team met veel kwaliteit en straft elke fout af. Daarvan hebben we er te veel gemaakt.'

Ljubisa Tumbakovic werd in juli gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Servië. De 67-jarige trainer won met Partizan Belgrado tussen 1993 en 2001 zes landstitels en was sinds 2016 bondscoach van Montenegro.
Ljubisa Tumbakovic werd in juli gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Servië. De 67-jarige trainer won met Partizan Belgrado tussen 1993 en 2001 zes landstitels en was sinds 2016 bondscoach van Montenegro.

Voor Servië was de thuiswedstrijd tegen Portugal bovendien de eerste onder de nieuwe bondscoach Ljubisa Tumbakovic, die het stokje in juli overnam van de ontslagen Mladen Krstajic. Tadic stelde dat er maar weinig tijd was om met de nieuwe trainer te werken en zag bovendien dat Servië slordig omsprong met de kansen. 'We waren in staat terug te komen, maar toen maakten zij het af.'

Hoewel Portugal pas één punt meer heeft met een wedstrijd minder gespeeld, ziet Tadic de EK-kansen somber in. 'Als je realistisch bent wordt het lastig om ons via deze kwalificatiereeks te plaatsen voor het EK. De Portugezen en de Oekraïners geven dit niet meer weg. Gelukkig hebben we de Nations League nog', aldus de dertigjarige linkspoot, vorig jaar nog actief op het WK met Servië.

In deze video legden we uit hoe de Nations League precies werkt.

Servië heeft als een van de groepswinnaars in Divisie C inderdaad nog de play-offs als vangnet, mocht het zich inderdaad niet rechtstreeks plaatsen voor het EK van volgend jaar. Per divisie van de Nations League valt er via de barragewedstrijden die in maart 2020 worden gespeeld nog één EK-ticket te verdienen. In totaal zijn dat er dus vier. Ook Portugal en Oekraïne hebben de play-offs als vangnet.

Belangrijke stap
Fernando Santos vond het na de 4-2 zege in Servië te vroeg om al te spreken van een gelopen koers. 'Er is nog niets beslist, maar het klopt dat Servië nu in een erg lastige situatie is gekomen. We hebben een belangrijke stap gezet, maar het is nog niet over. Dit was de eerste van zes overwinningen die we nodig hadden', zei de bondscoach van Portugal, dat de eerste twee duels had gelijkgespeeld.

Santos vond het geen gemakkelijke wedstrijd tegen Servië. 'Servië verraste mij, ik had gehoopt dat ze wat aanvallender zouden spelen en vanaf de eerste minuut voor de overwinning zouden gaan, maar ze speelden hetzelfde als in Da Luz. Ze maakten het voor ons lastig om kansen te creëren, maar we waren nog steeds erg dominant. Ik moet mijn spelers feliciteren met een erg verdiende verwinning.'

Di 10 sep. 2019

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
4
Luxemburg
8
1
1
6
7-16
-9
4
5
Litouwen
8
0
1
7
5-25
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer EK-kwalificatie
Meer over EK-kwalificatie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.