Ronaldo moet mogelijk nóg langer wachten op ongekende mijlpaal

Reacties

Het is nog maar de vraag of Portugal dinsdag in het Nations League-duel met Zweden wél een beroep kan doen op Cristiano Ronaldo. De 35-jarige superster miste zaterdag de confrontatie tegen Kroatië (4-1 winst) als gevolg van een teeninfectie.

Ronaldo moet mogelijk nóg langer wachten op ongekende mijlpaal
© Pro Shots
Portugal
Portugal
4 - 1
Kroatië
Kroatië

'Ik heb hem echt geen rust gegeven. Als hij fit was geweest, had ik hem opgesteld', zei bondscoach Fernando Santos naderhand. 'Vandaag heeft hij nog getraind. Hij voelt zich beter en hij zal zeker afreizen naar Zweden. Dan zien we wel hoe het gaat. Er is geen sprake van een blessure, maar hij moet herstellen van die infectie.'

Door de coronapauze wacht Ronaldo al bijna een jaar op een iconische mijlpaal: de aanvaller van Juventus staat nog altijd op 99 interlandgoals en kan als eerste Europeaan de kaap van honderd doelpunten in een nationale ploeg ronden.

Ook zonder Ronaldo zette Portugal de jacht op een tweede Nations League-eindzege zeer overtuigend in. Tot de doelpuntenmakers behoorde João Félix, die daarmee zijn eerste interlanddoelpunt liet aantekenen. 'We speelden een weergaloze wedstrijd tegen de vicewereldkampioen, dit soort duels is echt niet makkelijk', meldde de technicus.

Félix, die een moeizaam debuutseizoen bij Atlético Madrid achter de rug heeft, benadrukte dat voor Portugal de Nations League opnieuw de hoogste prioriteit heeft. 'We willen ons zo snel mogelijk plaatsen voor de Final Four. De sfeer is hartstikke goed en het niveau tijdens de trainingen ligt enorm hoog.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Portugal
Meer over Portugal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.