Ronaldo lachend op het veld bij afgang United: 'Dit vertelt het hele verhaal'

Reacties

Cristiano Ronaldo keerde afgelopen zomer terug naar Manchester United om de club weer aan successen te helpen, maar die doelstelling is vooralsnog duidelijk niet gehaald. United is bezig aan een dramatisch seizoen en kreeg zaterdag nog een pak slaag van Brighton & Hove Albion (4-0). Tijdens deze afgang werd Ronaldo sarcastisch lachend in beeld gebracht.

Ronaldo lachend op het veld bij afgang United: 'Dit vertelt het hele verhaal'
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
4 - 0
Manchester United
Manchester United

United viel in de tweede helft volledig uit elkaar en kreeg in een tijdsbestek van elf minuten drie doelpunten om de oren. Na de 3-0 van Pascal Gross richtte de camera zich op Ronaldo, die haast niet kon geloven wat er allemaal gebeurde. De aanvaller stond met de handen in zijn zij en moest van ellende maar wat lachen. Dat wordt in de Engelse media breed uitgemeten.

'Dit vertelt het hele verhaal van deze wedstrijd', zei voormalig United-spits Dion Dublin. Hij bekeek de wedstrijd van de recordkampioen tegen Brighton als analist voor Sky Sports. 'Moest hij lachen om zijn medespelers? Moest hij lachen om de situatie? Hij zal zich hebben afgevraagd: zit ik hier nou bij Manchester United of niet?' Dublins collega Graeme Souness vulde aan: 'Hij zal denken: de vorige keer stond ik hier met Paul Scholes, Roy Keane en Rio Ferdinand. En nu sta ik hier met dit zooitje.'

Voor United betekende de blamage bij Brighton de vijfde uitnederlaag op rij. Met nog één competitiewedstrijd te gaan, op 22 mei bij Crystal Palace, staat nu al vast dat de Engelse grootmacht zijn slechtste Premier League-seizoen ooit zal gaan beleven. United kan nog op maximaal 61 punten terechtkomen. Het diepterecord komt uit het seizoen 2013/14, toen United 64 punten verzamelde.

Door het geschutter van United, maar ook door de aankomende trainerswissel, staan er veel vraagtekens bij de sportieve toekomst van Ronaldo. De inmiddels 37-jarige aanvaller heeft nog een contract voor een jaar, maar wil in ieder geval zijn tijd in Europa graag afsluiten in de Champions League. Deelname aan het miljardenbal kan United hem voor komend seizoen niet bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.