Ronaldo heeft zijn oude vriend uit Madrid weer nodig

Reacties

Zondag gaat Real Madrid op bezoek bij Real Valladolid. Die wedstrijd is altijd bijzonder voor Ronaldo Luiz Nazário de Lima. Nu hoopt hij belangrijke zaken te kunnen doen met zijn oude club.

Ronaldo heeft zijn oude vriend uit Madrid weer nodig
© Pro Shots
Real Valladolid
Real Valladolid
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

De Braziliaanse oud-international ziet zondag als president van Real Valladolid zijn eigen ploeg spelen tegen zijn oude club. Maar meer nog dan de sportieve confrontatie is het de kans een oude vriend de hand te schudden op het ereterras.

Want met Real Madrid komt ook Florentino Pérez langs. De president van De Koninklijke en Ronaldo hebben een warme band die teruggaat tot 2002. O Fenomeno kwam toen in het kader van de Galáctico-politiek van Pérez op 31 augustus naar Santiago Bernabéu.

Het was het begin van een goede relatie, waarbij Pérez sinds zijn terugkeer als president van De Koninklijke advies inwon bij Ronaldo over Braziliaanse spelers. Het was geen eenrichtingsverkeer. De voormalig PSV'er ging op zijn beurt te rade bij Pérez, toen hij overwoog een club te kopen in La Liga. In september 2018 kreeg hij voor naar verluidt dertig miljoen euro een meerderheid van de aandelen van Real Valladolid in handen.

Aan ambities geen gebrek bij Ronaldo, al was er het besef dat de weg naar dat hoge doel een geleidelijke moest zijn. Eerst was handhaving in La Liga de prioriteit. Na een lange maar succesvolle strijd tegen degradatie - 'De vreugde na de handhaving was ongeveer vergelijkbaar met die bij het winnen van het WK', aldus Ronaldo - kon er afgelopen zomer een volgende stap gezet worden.

Ronaldo was daarbij in juni allerminst zijn oude vriend uit Madrid vergeten. 'Ik zal ook mijn armen openen voor Florentino en alles wat hij ons wil geven blij ontvangen. Ik wil ook graag talenten uit Brazilië halen, maar het is lastig. Door Real Madrid is er inflatie ontstaan in die markt, met de transfers van Vinícius Júnior en Rodrygo.'

De Braziliaan beloofde veel. 'De fans moeten kalm blijven, want er komt een goed team. Ik heb er vertrouwen in. Binnen vijf jaar is de infrastructuur sterk verbeterd, met onder meer een goede jeugdopleiding, en kunnen we een gooi doen naar Champions League-voetbal.'

Voorlopig is het bereiken van Europees voetbal een bijna ondenkbaar vergezicht voor Real Valladolid. Als nummer vijftien is het wederom vechten tegen degradatie. De Copa del Rey-nederlaag tegen Tenerife uit de Segunda División van woensdag deed het vertrouwen op een goede afloop ook geen goed. 81 dagen geleden werd voor het laatst een zege geboekt.

Een uitgestoken hand van Pérez, inclusief enkele spelers, is meer dan ooit nodig om het ambitieuze pad te kunnen blijven bewandelen. Stiekem hoopt Ronaldo ongetwijfeld dat ze hem de Braziliaanse belofte Reinier toevertrouwen. Het van Flamengo overgekomen wonderkind zou bij Valladolid kunnen wennen aan zijn nieuwe voetbalhabitat.

De ervaringen van de eerste seizoenshelft spreken daarbij niet in het voordeel van Pucela. Van de drie spelers die afgelopen zomer op huurbasis van Madrid naar Valladolid verhuisden, zijn er twee (Andriy Lunin en Jorge de Frutos) zonder al te veel speeltijd alweer vertrokken. Bovendien heeft trainer Sergio meer behoefte aan een speler met ervaring. Brahim Díaz voldoet aan dat profiel, maar hij wil eigenlijk niet weg uit Bernabéu. Ronaldo heeft de hulp van zijn vriend Pérez nodig, al is het maar om spelers te overtuigen te verhuizen naar Estadio José Zorrilla.

Het programma in de 21ste speelronde van de La Liga:


Vr 24 jan. 2020

Za 25 jan. 2020

Zo 26 jan. 2020

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Valladolid
Meer over Real Valladolid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.