Ronaldo geeft Real Madrid-succes op WK extra kleur

Reacties

Real Madrid heeft op weg naar de finale van het WK voor clubteams afgerekend met Club América. In Japan was een treffer van Karim Benzema de basis voor het succes (2-0).

Ronaldo geeft Real Madrid-succes op WK extra kleur

Club América bood Real Madrid knap verzet in het Nissan Stadion. De Mexicaanse formatie, met voormalig Vitesse-aanvaller Renato Ibarra in de gelederen, incasseerde op slag van rust een eerste tik. Op aangeven van Toni Kroos brak Benzema met een schot met buitenkant voet de ban namens de Europese kampioen.

Real Madrid verzuimde in de tweede helft de marge te vergroten en daarmee de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Zo liet Luka Modric na ruim een uur een mooie kans liggen, die hij kreeg na een mislukte kopbal van Cristiano Ronaldo.

De Koninklijke bleef een verlenging bespaard. Diep in blessuretijd maakte Ronaldo een einde aan de onzekerheid, al duurde het lang voordat de 2-0 daadwerkelijk op het scorebord kwam. Pas na advies van de videoarbiter over al dan niet buitenspel kwam het groene licht. Het was de vijfhonderdste treffer in zijn clubloopbaan.

In de finale op 18 december wacht Real Madrid een ontmoeting met Kashima Antlers, dat woensdag met 3-0 te sterk was voor het Colombiaanse Atlético Nacional.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.