Ronaldo en supersub Asensio nekken PSG in heerlijke kraker

Reacties

Real Madrid heeft in eigen huis tegen Paris Saint-Germain een welkom succesje geboekt. In de slotfase van de bijzonder aantrekkelijke kraker zette de thuisploeg een flinke stap richting de kwartfinale van de Champions League: 3-1. Hoofdrollen waren er voor (wie anders dan) Cristiano Ronaldo en invaller Marco Asensio.

Ronaldo en supersub Asensio nekken PSG in heerlijke kraker

De op papier ontegenzeggelijk mooiste achtste finale van de Champions League was er woensdag eentje tussen twee topteams die dit seizoen totaal verschillend in hun vel zitten. De Parijse miljardenploeg staat in de eigen Ligue 1 al een straatlengte voor op de concurrentie, zit nog in beide nationale bekertoernooien en werd in de groepsfase van de Champions League indrukwekkend eerste. Het bleef Bayern München voor dankzij een eindscore van vijftien punten uit zes duels en een overtuigend doelgemiddelde van 25 vóór (een record) en slechts vier tegen (waarvan drie in het slotduel op bezoek bij de Duitsers).

Hoe anders is de sfeer dit seizoen in de Spaanse hoofdstad. De Koninklijke werd in de poulefase 'slechts' tweede achter Tottenham Hotspur, wat Real dus de loodzware loting tegen groepswinnaar PSG opleverde, maar vooral in eigen land gaat het niet best. De ploeg van trainer Zinedine Zidane staat in de competitie vierde met al veertien verliespunten meer dan koploper Barcelona en werd in de Copa del Rey onlangs uitgeschakeld door het kleine Leganés. Een eindzege in de Champions League - het zou de derde op rij en de vierde in de laatste vijf jaar zijn - lijkt het enige wat dit seizoen nog kan redden.

Enerverend
Zidane koos in het - ook voor zijn eigen toekomst - cruciale duel voor Isco in plaats van Gareth Bale, de Spanjaard toonde zich al na twee minuten door aan de basis te staan van het eerste dreigende moment. Zijn lange bal bereikte Ronaldo, die de bal één keer liet stuiteren, maar vervolgens hard en ver voorlangs schoot. Nog voordat er vijf minuten waren verstreken, was Real al voor de tweede keer gevaarlijk geweest: een schot van Toni Kroos kon door PSG-keeper Alphonse Areola met moeite worden gekeerd. Aan de andere kant schoot kort daarna ook de opgestoomde linksback Yuri Berchiche voorlangs, waarmee de openingsfase bijzonder enerverend was.

De storm ging daarna wat liggen, maar rond het halfuur was er wederom een fase met de nodige opwinding. Ronaldo ramde een door Isco versierde vrije trap over het doel, Neymar sloot een fraaie dribbel af met een mislukt schot, waarna wederom Ronaldo op de counter - na een oogstrelende pass van Marcelo - op Areola stuitte. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. De jarige Edinson Cavani liet een voorzet vanaf de rechterflank slim lopen, Nacho kon de bal nog net wegtikken voordat Neymar er iets mee kon, maar moest vervolgens toezien hoe de bal precies voor de voeten van Adrien Rabiot rolde. De Fransman schoot met de binnenkant van zijn voet de 0-1 binnen, waarmee hij zijn ploeg het belangrijke uitdoelpunt bezorgde.

Adrien Rabiot (nummer 25) passeert Nacho en keeper Keylor Navas met een schot door het midden: 0-1.
Adrien Rabiot (nummer 25) passeert Nacho en keeper Keylor Navas met een schot door het midden: 0-1.

Beide ploegen gingen echter met een gelijke stand rusten. Ronaldo verprutste een eerste mogelijkheid op de 1-1 nog door de bal wat wild over het doel van Areola te knallen, maar de Franse goalie was op slag van rust kansloos toen de Portugees vanaf elf meter mocht aanleggen. Na een overtreding van Giovani Lo Celso binnen het strafschopgebied op Kroos, ramde Ronaldo overtuigend raak. Het betekende zijn honderdste Champions League-goal voor Real, maar bovenal bracht zijn rake knal de hoop terug in de Madrileense harten. Het bleek de aanzet tot een ommekeer, al kon Real na rust lange tijd nauwelijks een vuist maken.

Het was namelijk PSG dat zich het meest bedrijvig toonde. Neymar vond de vrij staande Kylian Mbappé, maar diens schuiver kon door Keylor Navas knap gekeerd worden, een poeier van Rabiot werd even later geblokt door Sergio Ramos. Na driekwart wedstrijd haalde PSG-trainer Unai Emery spits Cavani naar de kant voor rechtsback Thomas Meunier, als teken dat hij 1-1 een prima eindstand vond, vlak voordat Zidane met Bale (voor de tegenvallende Karim Benzema) juist een verse aanvaller bracht. Ook daarna was de grootste kans echter nog voor de Fransen: Dani Alves gleed net voorbij aan een voorzet van Berchiche.

Uiteindelijk werden de aanvallende intenties van Zidane, die in de laatste tien minuten van de wedstrijd ook nog Lucas Vázquez en Asensio bracht voor Casemiro en Isco, alsnog beloond. In de 82ste minuut kon Areola een lage voorzet van Asensio niet goed verwerken, waardoor Ronaldo de bal met zijn knie kon binnenwerken. Drie minuten na die 2-1 deelde Marcelo een volgende beuk uit: op aangeven van gouden wissel Asensio schoot hij met links de 3-1 binnen. Een kans van Neymar in de dying seconds ging er niet in, waardoor PSG een hels karwei wacht in de return op 6 maart.

'PSG mist de leiders die Real Madrid met Ronaldo en Ramos wel heeft'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.