Ronaldo en Mané ontsnappen aan uitschakeling in de Champions League

In de Aziatische Champions League moeten verdedigers dit seizoen rekening houden met Cristiano Ronaldo en Sadio Mané. Het aanvallende droomduo kon Al-Nassr in de play-offs voor het hoofdtoernooi niet aan de winst helpen tegen Shabab Al-Ahli Dubai uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar hun medespelers waren in de slotfase wél op schot: 4-2.

Al Nassr
Al Nassr
4 - 2
Shabab Al Ahli

Anderson Talisca had de avond  voorspoedig laten starten: in Riyad scoorde hij de 1-0 na tien minuten op aangeven van Marcelo Brozovic. De wedstrijd kantelde door toedoen van Shabab-speler Yahya Alghanassi. Na achttien minuten maakte hij 1-1, direct na rust werd het 1-2. Daarmee leek het over en uit voor Al-Nassr, maar in de slotfase kwam het nog goed.

Sultan Al-Ghannam maakte 2-2 voordat Talisca de comeback in de vijfde minuut van de blessuretijd vervolledigde. Brozovic zorgde zelfs voor 4-2. Zo komt er een kans op de zesde Champions League in Ronaldo's prijzenkast. In 2008, 2014, 2016, 2017 en 2018 won de Portugees de Europese variant van het toernooi, zoals Mané dat in 2019 deed. De volgende horde wordt de poulefase, met Al-Nassr en nog 39 andere deelnemers.