'Ronaldinho leeft zich uit tijdens toernooi in Paraguayaanse gevangenis'

Reacties

Terwijl de (voetbal)wereld in de ban is van het coronavirus, en zo'n beetje alle wedstrijden worden afgelast, maakt Ronaldinho het beste van zijn tijd in de Paraguayaanse gevangenis. De voormalig wereldvoetballer van het jaar heeft tijdens een vriendschappelijk toernooi op de binnenplaats van de inrichting zijn 'debuut' gemaakt, zo melden verschillende Zuid-Amerikaanse media.

'Ronaldinho leeft zich uit tijdens toernooi in Paraguayaanse gevangenis'
© Pro Shots

Ronaldinho (39) werd vorige week samen met zijn broer aangehouden, nadat hij had geprobeerd om met een vals paspoort Paraguay binnen te komen. Daar wilde de voormalig sterspeler een boek promoten. Het Braziliaanse paspoort van Ronaldinho werd eerder ingenomen, vanwege een vermeende milieuboete. Een dag na de aanhouding leken Ronaldinho en zijn broer nog vrijuit te gaan, maar daar werd weer een dag later een stokje voor gestoken.

In afwachting van een mogelijke strafzaak verblijft Ronaldinho in de gevangenis in Asunción, waar deze week een vriendschappelijk zaalvoetbaltoernooi gespeeld wordt. Het Paraguayaanse ABC schrijft dat de gevangenen allemaal probeerden om Ronaldinho in hun team te krijgen. De goedlachse Braziliaan gaf volgens de berichtgeving zijn jawoord aan Fernando González Karjallo, de zoon van de voormalige vicevoorzitter van de Paraguayaanse voetbalbond. Karjallo zit in de cel vanwege vermeend witwassen van geld en andere misdaden.

Er kwamen berichten naar buiten dat was afgesproken dat Ronaldinho niet zou mogen scoren in het vriendschappelijke toernooi, om het zo nog een beetje eerlijk te houden voor de andere gevangenen. Nu wordt echter beweerd dat Ronaldinho bij zijn debuut met 11-2 heeft gewonnen en goed was voor vijf doelpunten en zes assists. Bij andere media worden ook weer andere, maar wel soortgelijke cijfers genoemd. Miguel Cuevas had de taak om Ronaldinho te bewaken. Hij werd uitgelachen door zijn medegevangenen toen hij bij een schijnbeweging van Ronaldinho onderuit ging.

De berichtgeving over het toernooi is minimaal en verschilt haast per medium. Waar bij sommige media wordt beweerd dat Ronaldinho en zijn ploeg het toernooi reeds hebben gewonnen, daar wordt elders weer gemeld dat dit slechts de eerste wedstrijd was en dat de voormalig sterspeler van Barcelona nog vaker in actie zal gaan komen.  Het is nog niet duidelijk hoelang Ronaldinho nog in de cel moet blijven en wanneer hij meer duidelijkheid krijgt over een eventuele straf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.