MVV-fans naar het verkeerde stadion, bijzonder eerbetoon in Moskou

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

MVV-fans naar het verkeerde stadion, bijzonder eerbetoon in Moskou
© Pro Shots

MVV speelt vrijdagavond in Breda tegen NAC, terwijl Fortuna Sittard het opneemt tegen Willem II in het nabij gelegen Tilburg. De tocht van Limburgse fans naar Brabant zorgde voor verwarring: een paar supportersbussen van MVV kwamen bij het Koning Willem II Stadion terecht. Volgens MVV de schuld van de politie, maar daar wil oom agent niets van weten.

• Dinamo Moskou komt ieder jaar met een eerbetoon aan Lev Yashin, de legendarische oud-doelman die zijn hele loopbaan voor de club speelde. Dit jaar werd voor de thuiswedstrijd tegen Khimki de handtekening van Yashin in de middencirkel gemaaid. Fraai hoor!

Neymar is normaal gesproken die man die spelers poort; op de training bij Paris Saint-Germain was het vrijdag even omgekeerd. De Braziliaanse superster kon de actie van Ander Herrera niet bepaald waarderen.

• Paul Pogba is maar wat graag bijzonder en doet altijd zijn best om op te vallen. Dat lukt ook nu weer: in samenwerking met adidas introduceert de middenvelder 'de eerste veganistische voetbalschoen' die ooit is uitgebracht. Een schoen gemaakt zonder dierlijke bijproducten, dus. Om het gras mee op te vreten.

© adidas

'In ons systeem met twee wingbacks weten wij altijd waar de ander zich bevindt. We hebben een soort blinde connectie.' 
Maxmilian Wittek maakte donderdag de winnende goal voor Vitesse tegen Tottenham Hotspur, uit een voorzet van Eli Dasa. Het was al voor de derde keer dat de rechtsback dit seizoen een assist gaf op de linksback. 'Ik ben blij dat we elkaar zo goed kunnen vinden', zegt Dasa op de Vitesse-website. 'Ik moet ook zeggen dat het ongelofelijk is hoe hij de ballen op doel schiet. Negentig procent gaat tussen de palen. Dat is mooi om te zien.'

'Ik heb geen spijt van de dingen die ik heb gedaan in mijn verleden. Ik denk niet dat ik een grotere en meer bevredigende carrière zou hebben gehad als ik niet naar al die feestjes was gegaan. Ik heb nergens spijt van.'
Ronaldinho blikt in Le Parisien terug op zijn rijke loopbaan, die hem onder meer de Ballon d'Or en de wereldtitel opleverde. De Braziliaan was een graag geziene gast op feestjes.

'Het is hier twee graden, je hebt te maken met aardige windstoten en we hebben kunstgras. Daar houden de Romeinen niet van en dat zijn ze ook niet gewend. Dan wordt er iets anders van je verwacht en daar hadden ze geen rekening mee gehouden. Mourinho was vrij stoïcijns, maar ik denk dat hij van binnen stond te koken.'
• De Nederlander Joshua Smits was als reservedoelman van Bodø/Glimt van dichtbij getuige van de historische nederlaag van AS Roma. (NOS Langs de Lijn en Omstreken)

'Hij liet me eruit zien als een opa. Dat zag er heel pijnlijk uit, maar hij deed het dinsdag ook, hij maakte heel Dortmund kapot.'
• Fortuna Sittard-back George Cox heeft weinig mooie herinneringen aan zijn (spint)duels met Ajax-aanvaller Antony. (De Limburger)

'Avondwedstrijden zijn gewoon anders dan middagwedstrijden, ook in de Eredivisie. Dat voel ik ook als ik eerlijk ben: voor mij is het gewoon lekker om avondwedstrijden te spelen.'
• Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh krijgt extra inspiratie van wedstrijden in De Kuip in de avonduren. (ESPN)

'Er zijn in mijn ogen twee spelers die de laatste decennia het voetbal hebben gemaakt: Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Ze komen van een andere planeet. Helaas schrijdt de tijd voort. Maar ik denk dat Kylian Mbappé een van de spelers is die in hun voetsporen kan treden.'
 • De Franse oud-international Laurent Blanc ziet een grootse toekomst voor PSG-aanvaller Kylian Mbappé. (Eurosport)

• Arsène Wenger (72), Winston Bogarde (51), Stefan Radu (35), Ianis Hagi (23), Mitchell van der Gaag (50), Aykut Demir (33), Melchior Schoenmakers (46), Míchel Salgado (46) en Doni (42) zijn de mannen die vandaag een kaartje verwachten. Fijne dag, heren!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.