Romeu keert terug op oude nest en is derde versterking Barcelona

Reacties

Barcelona heeft de derde versterking van deze zomer binnen. Na Ilkay Gündogan (32) en Iñigo Martínez (32) komt ook Oriol Romeu naar Camp Nou. 

Romeu keert terug op oude nest en is derde versterking Barcelona
© Pro Shots

De 31-jarige Spanjaard maakt de overstap van Girona naar de landskampioen van afgelopen seizoen en keert daarmee terug op het oude nest. Bij Barcelona is Romeu de opvolger van Sergio Busquets, die ondanks een doorlopend contract tot medio 2024 vertrok naar Inter Miami. Romeo tekent tot de zomer van 2027.

Barcelona werd eerder in verband gebracht met onder anderen Joshua Kimmich (Bayern München), Marcelo Brozovic (Inter) en Martin Zubimendi (Real Sociedad) als potentiële versterkingen, maar de clubleiding is uitgekomen bij de voormalig jeugdspeler.

Nadat een doorbraak bij Barcelona uitbleef voor Romeu, trok de Spanjaard in 2011 naar Chelsea. Via Valencia en VfB Stuttgart belandde in 2015 bij Southampton. Na zeven jaar keerde Romeu terug in zijn vaderland om aan de slag te gaan bij Girona. In Catalonië had de defensieve middenvelder nog een contract tot medio 2025.

Barcelona kondigde eerder al de komst van Vitor Roque (18) aan, maar het talent van Athletico Paranaense komt volgend jaar pas over.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

Oriol Romeu


Geboortedatum:
24 september 1991
Leeftijd:
32
Geboorteplaats:
Ulldecona
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.