Romeinse broedertwist kost Griekse reserve een tand

Reacties

Bij AS Roma zijn Edin Dzeko en Kostas Manolas in het dagelijks leven ploeggenoten, maar vrijdagavond waren ze even geen vrienden. Een ruzie tussen de twee na het WK-kwalificatieduel tussen Bosnië-Herzegovina en Griekenland leidde tot een vechtpartij waarbij een Griekse wisselspeler een tand kwijtraakte.

Romeinse broedertwist kost Griekse reserve een tand

Het duel eindigde in 0-0, maar daar had na afloop niemand het over. Nog vóór de aftrap raakten de gemoederen verhit, omdat de Bosnische fans het Griekse volkslied verstoorden. Kort na het einde van de wedstrijd kregen verdediger Manolas en spits Dzeko het vervolgens met elkaar aan de stok. Laatstgenoemde zocht zijn clubgenoot op en duwde hem in het gezicht, waarna Manolas met een duw reageerde.

De twee werden uit elkaar gehaald, maar dat bedaarde de gemoederen maar nauwelijks. Spelers en staf van beide landen wilden zich alsnog met het opstootje bemoeien. Toen de Griekse reserve Giannis Gianniotas kwam aanstormen, werd hij door de Bosnische assistent-bondscoach Stephan Gilli tegengehouden en even later zelfs met de vuist vol in het gezicht geslagen, zo is op beelden te zien. Daarbij is Gianniotas, aanvaller van APOEL Nicosia, zelfs een tand kwijtgeraakt. Het is nog niet bekend of de UEFA een onderzoek gaat instellen.

Na afloop van het duel reageerde Manolas op de schermutselingen voorafgaand aan het duel. 'De Bosnische fans moeten zich schamen, ze hebben geen enkel respect getoond voor ons volkslied. Dat hoort niet in de voetballerij thuis. Wij moeten ons bezig houden met de bal en het op het veld uitvechten, maar in plaats daarvan leek het wel oorlog.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.