Groep H: België imponeert nauwelijks tegen blunderende tien van Estland

Reacties

Zonder goed te spelen heeft België vrijdagavond goede zaken gedaan in de kwalificatie voor het WK in Rusland. Op bezoek bij Estland werd het slechts 0-2 voor de kwartfinalist van het afgelopen EK. België speelde een helft met een mannetje meer, maar werkte nauwelijks aan het doelsaldo.

Groep H: België imponeert nauwelijks tegen blunderende tien van Estland

Estland - België 0-2
België had het in de openingsfase van de wedstrijd allesbehalve makkelijk tegen de laagvlieger in Groep H. Estland bood goed weerstand, maar boog na een half uur toch het hoofd. België had daar wel de hulp van de Estse doelman Mihkel Aksalu bij nodig. De goalie tastte pijnlijk mis na een voorzet van Kevin De Bruyne, waarna Dries Mertens simpel de openingstreffer van dichtbij binnen kon tikken. Toen vlak voor rust Artjom Dmitrijev ook nog eens rood kreeg voor een spijkerharde tackle op Marouane Fellaini, was de wedstrijd wel gespeeld in Tallinn.

In de tweede helft bleek wel dat het niet meer spannend zou worden in Estland. Het thuisland werd teruggedrongen door België, dat zonder de zwaargeblesseerde Eden Hazard niet eens fel aanzette. De zege kwam geen enkele keer in gevaar, alhoewel bondscoach Roberto Martínez niet tevreden zal zijn dat er nog maar één keer werd gescoord tegen de tien van Estland. In de slotfase schoot Nacer Chadli raak op aangeven van De Bruyne.

Bosnië-Herzegovina - Griekenland 0-0
Met in het achterhoofd het feit dat groepshoofd België wel zou winnen op bezoek bij Estland, moesten nummer twee en drie, Griekenland en Bosnië-Herzegovina, tegen elkaar uitmaken wie aan zou sluiten bij de Belgen. Bosnië-Herzegovina teerde voorin op de ervaring van Edin Dzeko en Vedad Ibisevic, maar de aanvallers stuitten achterin op het duo Sokratis Papastathopoulos/Kostas Manolas. Er werd uiteindelijk niet gescoord in Zenica, waardoor Bosnië-Herzegovina en Griekenland België voorlopig uit het oog verliezen (zie tabel onderaan). Acht van de negen nummers twee van de kwalificatiegroepen krijgen via de play-offs een kans op plaatsing voor het WK.

Gibraltar - Cyprus 1-2
Kansen op plaatsing voor het WK werden Gibraltar en Cyprus niet toegedicht aan het begin van de kwalificatiecampagne. De Cyprioten pakten weliswaar vier punten in Groep H, maar tegen de toplanden konden de eilandbewoners het niet bolwerken. Tegen elkaar vermaakten de spelers van Gibraltar en Cyprus vooral in de eerste helft het publiek. Roy Chipolina kreeg de lachers op zijn hand door in de tiende minuut een kolderiek eigen doelpunt te maken. Met een achterwaartse kopbal verschalkte hij zowaar zijn eigen doelman. Anthony Hernandez maakte na een half uur de 1-1, maar Cyprus trok vlak voor tijd alsnog aan het langste eind. Pieros Soteriou zorgde voor het slotakkoord met een rake kopbal.

LandDuel/puntenDoelcijfers
1. Belgie6-1624-2
2. Griekenland6-1210-3
3. Bosnië-Herzegovina6-1113-5
4. Cyprus6-75-9
5. Estland6-45-17
6. Gibraltar6-03-24
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.