Romario toont zijn moves, Haps snelt iedereen voorbij

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Romario toont zijn moves, Haps snelt iedereen voorbij
© Pro Shots

• Inmiddels al enige jaren actief in de politieke arena, Romario werd 29 januari 54 jaar oud. De gewezen PSV-grootheid liet zien nog genoeg moves in de benen te hebben. 'Tot het ochtendgloren', onderstreepte de Braziliaan zijn goede gezondheid. 'Er zijn politici die stelen en liegen, ik dans.'

• Feyenoord heeft in de aanloop naar de topper tegen AZ de snelheid van zijn spelers gemeten. Ridgeciano Haps greep zijn kans bij deze speedtest en mag zich de snelste man van Feyenoord noemen.

• Over snelheid gesproken, in Argentinië baarde de Colombiaanse Boca Juniors-aanvaller Sebastián Villa opzien met een indrukwekkende sprint in de wedstrijd tegen Talleres de Córdoba. Het was even meten, maar de conclusie was dat hij omgerekend naar 100 meter die afstand in 11.60 seconden zouden hebben afgelegd. Kortom, een nieuwe Usain Bolt.

• Als Real Madrid-huurling slaagt Dani Ceballos er de laatste tijd niet echt in te overtuigen. Al dan niet om het tij te keren heeft de Spanjaard zich een nieuw kapsel laten aanmeten. In ieder geval valt hij dan wel meer op.

'Edgar Davids was overgekomen van Internazionale en had het gevoel dat hij dé grote man was. Maar iedereen in de ploeg wist dat Robbie Keane op dat moment de grote man was bij Tottenham Hotspur. Edgar merkte dat en pakte Robbie op de training eens hard aan. Ze kregen ruzie en toen deelde Robbie een klap uit. Gewoon, een klap: BAM! Edgar schrok ervan, liep weg en dat was het. De volgende dag kwam hij binnen alsof er niets was gebeurd. 'Goedemorgen, Robbie'. Iedereen wist, you don't mess with Keano.'
• Voormalig Spurs-middenvelder Jamie O'Hara blikt bij TalkSPORT terug op de eerste ontmoeting tussen Edgar Davids en Robbie Keane op het trainingsveld van Tottenham Hotspur, inmiddels alweer bijna vijftien jaar geleden.

Robin van Persie organiseerde op Twitter een Q&A en kreeg onder meer de vraag of hij van plan is om coach te worden. Voorlopig zit dat nog niet in de planning: Van Persie geniet veel te veel van zijn rol als huisman.

• In hetzelfde vraaggesprek blikte Van Persie terug op zijn soms moeizame relatie met Louis van Gaal. De twee kunnen nu prima met elkaar door één deur.

'Ik heb jaren met Robert Lewandowski gespeeld, dus ik herken een goede spits wel als ik er een zie. Erling Haaland is écht goed, al zit hij nog niet op het niveau van Lewandowski. We proberen hem allemaal zo goed mogelijk te helpen en na 57 minuten had hij al vaker gescoord dan ik in een heel seizoen.'
Erling Haaland is sensationeel begonnen bij Borussia Dortmund en heeft na drie competitiewedstrijden al zeven doelpunten gevierd. Zijn eerste vijf goals maakte hij verdeeld over twee invalbeurten van in totaal 57 minuten. Dortmund-verdediger Mats Hummels toont zich in gesprek met Die Welt zwaar onder de indruk.

• Bayern München-aanvaller Alphonso Davies vermaakt zich in zijn vrije tijd prima met de app TikTok.

• Een blik op de kalender leert ons dat Maximilian Wöber (22), John van Loen (55), Peter Uneken (48), Navarone Foor (28) en Che Nunnely (21) vandaag jarig zijn. Gefeliciteerd, allen!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.