Roma-coach Garcia: 'Strootman mijn belangrijkste aanwinst'

Reacties

Hoewel AS Roma nog niet toesloeg op de winterse transfermarkt, staat volgens Rudi Garcia nu al vast wie zijn grootste aanwinst voor de tweede seizoenshelft is: Kevin Strootman.

Roma-coach Garcia: 'Strootman mijn belangrijkste aanwinst'

'Mijn belangrijkste versterking deze maand is Strootman, samen met Juan Iturbe', aldus Garcia. Strootman miste door de zware knieblessure die hem tevens het WK kostte vrijwel de hele eerste seizoenshelft, terwijl Garcia zijn zomerse aanwinst Iturbe door diverse kwetsuren pas negen keer in kon zetten.

Strootman maakte begin november al zijn rentree voor Roma, maar kwam in de competitie nadien pas tot zestig minuten. Niets zorgwekkends, benadrukt Garcia. 'Hij heeft een zeer zware blessure achter de rug. Dan duurt het even voordat je weer honderd procent bent. Dat wisten we van tevoren', stelt de Fransman, die zegt dat de winterstop als geroepen kwam voor de Nederlandse middenvelder. 'Hoe vaker hij traint, hoe beter hij wordt. De winterstop was voor hem ook in mentaal opzicht belangrijk. Ik zie dat hij fris is en de honderd procent benadert.'

Garcia kan Strootman deze week goed gebruiken. Dinsdag (aftrap 12.30 uur) gaat Roma op bezoek bij Udinese. Zondag wacht de kraker tegen het Lazio van Stefan de Vrij en Edson Braafheid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.