Roma maakt zich op voor 'finale' na klinkende zege op Milan

Reacties

Zonder de geschorste Kevin Strootman heeft AS Roma zondagavond huisgehouden in de uitwedstijd tegen AC Milan: 1-4. Daardoor stoot Roma Napoli weer van de tweede plaats in de Serie A én krijgt de titelstrijd in Italië mogelijk een fraai slot.

Roma maakt zich op voor 'finale' na klinkende zege op Milan

Roma moest na de 3-1 nederlaag in de stadsderby tegen Lazio winnen in Milaan om te voorkomen dat koploper Juventus drie speelronden voor het einde al niet meer te achterhalen zou zijn. Tegen het de laatste weken wisselvallig presterende Milan liet de ploeg van trainer Luciano Spalletti er daarom geen gras over groeien. Al na acht minuten was het raak. Mohamed Salah ontfutselde de bal van Gerard Deulofeu en bediende Edin Dzeko, die de bal in de kruising plaatste.

Tegen het welgemikte schot van de Bosnische spits had Gianluigi Donnarrumma niets in te brengen, maar in het vervolg van het duel toonde de achttienjarige doelman van Milan zijn kwaliteiten. Zo tikte hij een schot van Diego Perotti in de zeventiende minuut met een fraaie redding tegen de paal. In de 28ste minuut was Donnarrumma echter opnieuw geklopt toen Dzeko uit een corner zijn 27ste competitiegoal tegen de touwen kopte.

Milan mocht van geluk spreken dat het daar bij bleef, want nog voor rust had Roma een prima kans op de 0-3. Donnarrumma tikte een inzet van Radja Nainggolan tegen de paal en in de rebound schoot Salah over. De Rossoneri mochten na rust daardoor nog hopen op een comeback. Die leek uit te blijven, totdat Mario Pasalic een kwartier voor tijd na doorkoppen van Lucas Ocampas bij de tweede paal alsnog voor aansluiting zorgde.

Roma liet zich echter niet van de wijs brengen en stelde de zege in de slotfase alsnog veilig. Twee minuten na de treffer van Pasalic deed de ingevallen Stephan El Shaarawy zijn oude club pijn op aangeven van clubtopscorer Dzeko en drie minuten voor tijd tekende Daniele De Rossi vanaf de stip voor het slotakkoord, nadat Milan-verdediger Gabriel Paletta ten koste van een rode kaart een overtreding had begaan op Salah.

Roma pakte de draad daarmee weer op in de Serie A. Door de zesde zege in de laatste acht duels, met in die serie acht doelpunten van Dzeko (!), is het gat met Juventus klein genoeg om te voorkomen dat de koploper niet meer te achterhalen is. De Oude Dame heeft met nog drie speelronden te gaan zeven punten meer en kan komende zondag in de rechtstreekse confrontatie met Roma kampioen worden. Milan blijft zesde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.