Roma en De Sanctis willen sterke reeks vervolgen in Turijn

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de elfde speelronde is dat het duel tussen Torino en AS Roma van zondagavond (20.45 uur).

Roma en De Sanctis willen sterke reeks vervolgen in Turijn

Torino

Klassering: 12de plaats (elf punten uit tien duels)
Vorm: V-G-G-V-G

Torino is bezig aan een dramatische reeks, want de ploeg van trainer Giampiero Ventura won al zes wedstrijden op rij niet meer in de Serie A. De laatste competitiezege dateert van 22 september toen de ploeg uit Turijn met 2-1 won bij Bologna. Daarna volgden vier gelijke spelen en twee nederlagen, waardoor Torino is afgezakt naar de twaalfde plaats.

Uitgelicht
Opvallend is dat Torino tijdens deze reeks liefst tien keer scoorde. Vier van deze doelpunten kwamen op naam van Alessio Cerci, die in totaal al zeven keer trefzeker was dit seizoen in de Serie A. De door AS Roma opgeleide speler werd tot aan dit seizoen vooral als flankspeler gebruikt, maar bewijst nu wekelijks ook centraal uitstekend te presteren.

AS Roma

Klassering: 1ste plaats (dertig punten uit tien duels)
Vorm: W-W-W-W-W

De indrukwekkende zegereeks van AS Roma moet een vervolg krijgen op bezoek bij Torino. Donderdag wonnen de Giallorossi thuis tegen Chievo ook hun tiende competitieduel van het seizoen en de goede serie zal best nog flink uitgebreid kunnen worden, aangezien de Romeinen nu achtereenvolgens Torino (twaalfde), Sassuolo (negentiende) en Cagliari (veertiende) treffen.

Dat AS Roma zo uitstekend presteert is opvallend, aangezien de club afgelopen transferperiode drie sleutelspelers kwijtraakte. De verkoop van Erik Lamela (Tottenham Hotspur), Marquinhos (Paris Saint-Germain) en Pablo Daniel Osvaldo (Southampton) leverde ruim 75 miljoen euro op, maar dit geld werd verstandig geïnvesteerd. De van PSV overgenomen Kevin Strootman is de duurste aankoop en presteert tot dusver uitstekend.

Uitgelicht
Morgan De Sanctis hoopt tegen Torino geen doelpunt tegen te krijgen, aangezien de doelman van AS Roma dan een clubrecord binnen handbereik heeft. De Sanctis incasseerde dit seizoen alleen in speelronde drie tegen Parma (3-1 winst) een treffer in de Serie A. Sindsdien is de 36-jarige sluitpost al 681 minuten niet meer gepasseerd. Het huidige clubrecord staat op 774 minuten zonder tegentreffer door Ivan Pelizolli in het seizoen 2003/04.

Onderlinge historie

AS Roma heeft de laatste jaren weinig moeite met Torino: de laatste vijf onderlinge duels eindigden allemaal in een overwinning voor de Romeinen. Op 14 april van dit jaar wonnen de Giallorossi met 2-1 bij Torino door doelpunten van Erik Lamela en Pablo Daniel Osvaldo.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
27/04/2008 AS Roma - Torino 4-1 Serie A
18/01/2009 Torino - AS Roma 0-1 Serie A
31/05/2009 AS Roma - Torino 3-2 Serie A
19/11/2012 AS Roma - Torino 2-0 Serie A
14/04/2013 Torino - AS Roma 1-2 Serie A

Bekijk hier al onze video's