Roma beëindigt remisereeks dankzij teruggekeerde Destro

AS Roma heeft tegen Fiorentina zijn eerste zege in vijf competitieduels geboekt (2-1). Mattia Destro maakte het winnende doelpunt bij zijn rentree, nadat hij vanwege blessureleed een half jaar uitgeschakeld was geweest.

Roma moest winnen van Fiorentina om de aansluiting te houden met Juventus, dat vrijdag met 2-0 bij Bologna had gewonnen. Het gat tussen de Romeinen en De Oude Dame was door die overwinning namelijk naar zes punten gegroeid. Bij Roma stond Kevin Strootman in de basis, terwijl de vrijwel fitte Francesco Totti op de bank plaatsnam.

Zonder Totti speelde Roma zijn afgelopen vier competitiewedstrijden telkens gelijk, vooral doordat het in aanvallend opzicht te voorspelbaar en statisch opereerde. Tegen Fiorentina kwam de thuisclub echter al in de zevende minuut op voorsprong na een sublieme combinatie in de doelmond.

Gervinho legde na een individuele actie terug op Adem Ljajic. De Servische aanvaller stond in het vijfmetergebied, maar behield het overzicht en tikte de bal door naar Maicon. De back bleef kalm en kapte keeper Neto uit op slechts drie meter van het doel en schoot vervolgens raak: 1-0 (foto onder). Fiorentina kwam in de 29ste minuut langszij via een harde knal van Juan Vargas op aangeven van Nenad Tomovic.

De tweede helft was een feest voor de neutrale toeschouwer, want beide ploegen speelden voor de winst met een grote hoeveelheid kansen voor beide doelen tot gevolg. Alberto Aquilani hielp namens Fiorentina in de zestigste minuut een mogelijkheid om zeep, terwijl Strootman twee minuten daarna op de paal mikte. Vijf minuten later was Mattia Destro wel gelukkig in de afronding. De ingevallen Roma-spits, die vanwege blessureleed dit seizoen nog niet in actie kwam, schoot raak na een dribbel en voorzet van Gervinho.

Die treffer bleek genoeg voor de overwinning, ondanks een late rode kaart (twee keer geel) voor Miralem Pjanic. De nog altijd ongeslagen Romeinse formatie van trainer Rudi Garcia komt daardoor op 37 punten uit vijftien wedstrijden. Koploper Juventus heeft drie punten meer, terwijl nummer drie Napoli vijf punten minder heeft. Fiorentina blijft door de nederlaag vijfde.