Rol Van Rhijn bij Club Brugge lijkt uitgespeeld na komst nieuwe back

Reacties

Club Brugge heeft zich versterkt met Clinton Mata van Charleroi. De rechtsback tekent voor vier seizoenen en wordt bij de Belgische kampioen concurrent van Ricardo van Rhijn, die terugkeert van een verhuurperiode aan AZ. De Nederlander lijkt echter niet op veel speeltijd te kunnen rekenen.

Rol Van Rhijn bij Club Brugge lijkt uitgespeeld na komst nieuwe back

Trainer Ivan Leko noemt Van Rhijn namelijk, net als Ivan Tomecak, niet als optie op de rechtsbackpositie. 'Samen met Dion Cools hebben we nu twee volwaardige spelers voor de rechterflank, wat zeker geen overbodige luxe is met het drukke programma die eraan komt.'

Eerder zei Van Rhijn tegen VI dat hij zich bij AZ richtte op een rol als centrumverdediger. 'Dat is jarenlang mijn positie geweest. Maar ik ben opgeleid als centrumverdediger en in Jong AZ heb ik daar de laatste weken regelmatig gespeeld. Tijdens trainingen speel ik afwisselend op beide posities.'

Club Brugge meldt wel dat Mata pas in oktober wedstrijdfit zal zijn omdat hij geopereerd moet worden aan een blessure die hij afgelopen seizoen opliep als huurling van RC Genk.

Van Rhijn was afgelopen seizoen bij AZ concurrent van Jonas Svensson en kwam tot vijftien officiële wedstrijden. Bij Club Brugge ligt hij nog tot medio 2019 vast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.