Roemenië won maar een van zijn veertien EK-duels

Reacties

In Groep A staan Roemenië en Zwitserland tegenover elkaar (aftrap 18.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Parijs.

Roemenië won maar een van zijn veertien EK-duels

● Roemenië en Zwitserland staan voor de dertiende keer tegenover elkaar. De onderlinge balans is keurig in evenwicht: allebei vijf zeges en twee gelijke spelen.

● De Roemenen kwamen in hun laatste acht duels met de Zwitsers maar moeizaam tot scoren: ze maakten in die reeks nooit meer dan één treffer.

● Roemenië won maar één van zijn veertien wedstrijden op EK-eindronden: in juni 2000 tegen Engeland (3-2). Ook hield het land in die reeks slechts één keer zijn doel schoon.

● Roemenië kwam in zijn laatste vijf EK-wedstrijden niet tot winst (twee gelijke spelen en drie nederlagen ).

Bogdan Stancu, maker van het Roemeense doelpunt in het openingsduel met Frankrijk.
Bogdan Stancu, maker van het Roemeense doelpunt in het openingsduel met Frankrijk.

● Zwitserland kan na de 1-0 zege in zijn openingswedstrijd tegen Albanië voor het eerste in zijn EK-historie twee duels op rij winnen.

● De enige keer dat Zwitserland Roemenië trof op een groot toernooi was op het WK 1994 in de Verenigde Staten. In de groepsfase van dat toernooi wonnen de Zwitsers destijds met 4-1, mede door twee treffers Adrian Knup.

● In de openingswedstrijd tegen Albanië was Granit Xhaka zeer ijverig: hij creëerde van alle Zwitsers de meeste kansen (drie), verstuurde de meeste passes (115) en had de meeste balcontacten (129).

● Xherdan Shaqiri was direct betrokken bij negen goals in zijn laatste acht competitieve interlands voor Zwitserland: vier goals en vijf assists.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.