Roemeense heksen vervloeken arbiter Meier

In Roemenië is de 2-2 tegen Denemarken hard aangekomen. Erg hard. Vooral over de gelijkmaker van de Denen ver in blessuretijd zijn de voetbalfans woest. Scheidsrechter Urs Meier is nu de gebeten hond.

De Zwitserse arbiter leidde in Kopenhagen het EK-kwalificatieduel. Volgens de Roemenen kende Meier de Denen een onterechte strafschop toe en telde hij veel te veel blessuretijd bij waardoor Martin Laursen in de 95ste minuut de 2-2 kon maken.

Roemenië is nu kansloos voor directe plaatsing voor het EK 2004 in Portugal en moet op de laatste speeldag hopen dat Noorwegen en/of Bosnië-Herzegovina de tweede plaats niet inpikken.

Als wraak publiceerde een Roemeense krant het e-mailadres van Meier. Het leverde de ervaren scheidsrechter zo'n 14.000 onvriendelijke berichten op. Maar Meier moet ook vrezen voor meer onconventionele acties.

Zo zouden zeven heksen uit de Craiova een vloek over hem hebben uitgesproken. Als de vloek werkt, krijgt Meier zijn ene voet niet meer voor zijn andere en vergaat hem de kunst om op een fluitje te blazen.