Rodrygo kon niet wachten om Salah 'belachelijk te maken' na finale

Reacties

Een uitspraak van Mohamed Salah hield de selectie van Real Madrid bezig in de aanloop naar de Champions League-finale. Na de gewonnen halve finale tegen Villarreal werd de aanvaller van Liverpool gevraagd tegen wie hij liever uitkomt in de finale: Real of Manchester City. Salah sprak een voorkeur uit voor Real en die uitspraak werkte als een rode lap op een stier in Madrid, vertelt aanvaller Rodrygo.

Rodrygo kon niet wachten om Salah 'belachelijk te maken' na finale
© Pro Shots

Op het trainingsveld gebruikten de spelers de uitspraak van Salah om elkaar te motiveren; volgens Rodrygo waren ze gebrand om de finale te winnen, zodat ze de draak te steken met de aanvaller van Liverpool. 'Na de finale maakten we een erehaag voor de spelers van Liverpool. Toen Salah een beetje bedroefd langsliep met zijn hoofd omlaag, sprak Modric hem aan: "Bedankt, volgende keer beter", blikt Rodrygo terug in de YouTube-podcast Podpah.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We hadden zijn uitspraken gehoord, ja. We krijgen alles mee', beaamt Rodrygo, die zelf slechts een minuut speelde in de finale. 'Als iemand je provoceert, gaat het soms niet eens meer om het winnen. Dan wil je vooral winnen zodat je de draak met ze kunt steken. Tijdens de training zeiden we dingen als 'kom maar Salah, kom maar Salah!' We hadden ons voorgenomen dat we moesten winnen, zodat we Salah belachelijk konden maken.'

Rodrygo vindt het niet erg als spelers pochen voor een wedstrijd, zolang ze hun woorden maar waarmaken. 'Eigenlijk moet je zoals Cristiano Ronaldo zijn. Die zegt iets voor de wedstrijd en maakt het vervolgens ook waar. Bij Real heb je op dit moment niemand die dat doet. Het zijn vooral onze tegenstanders die hun mond opendoen voor een wedstrijd.' In de aanloop naar de finale zei Real-middenvelder Federico Valverde al dat de woorden van Salah als 'minachting voor ons embleem' werden opgevat binnen de selectie. 'Wat Salah gezegd heeft, motiveert ons.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.